nieuws

Acht Eurobike Gold Awards, geen Green Award

Evenementen

Acht Eurobike Gold Awards, geen Green Award
Eurobike Awards

Ondanks dat ‘groen’ hot is en de fiets uitstekend in dat plaatje past, werd gisteravond op de Eurobike beurs geen Eurobike Green Award uitgereikt. Van de 439 inzendingen kregen 84 een award, acht daarvan werden bekroond met de Eurobike Gold Award.

Het was de achtste editie van de prestigieuze Eurobike Awards. Hoewel bij de 84 award winnaars een aantal Nederlandse producten waren, wist geen van deze een Gold Award te winnen. De Nederlandse (en een Belgische) award winnaars zijn:

  • GMG met de Yepp Upp
  • Protanium (Accell) met de Diavelo Speedbike
  • Protanium (Accell) met de Protanium Shaft bike
  • AGU met het AGU Masaki dames regenjack
  • Lapierre (Accell) met e:i shock
  • Lazer Sport (Belgium) met de GoProMount helm
  • Augusta/BBB met de Traveller pomp


Geen Green Award

De jury van de Eurobike Awards betreurt het dat ze dit jaar geen Green Award konden uitreiken. ‘Geen van de producten was in staat ons volledig te overtuigen dat ze in zijn geheel voldeden aan de eisen die we stellen aan een echt milieuvriendelijk en duurzaam product,’ aldus de jury.

De Eurobike Awards zijn en blijven een succes. Het aantal inzendingen, dit jaar afkomstig uit 28 landen (in 2011 430 uit 27 landen), blijft jaarlijks groeien.

Reageer op dit artikel