nieuws

Trek brengt Europese dealer samen in Frankfurt

Evenementen

Trek brengt Europese dealer samen in Frankfurt
Sfeerimpressie Trek World dealerevenement juli 2012 Frankfurt

FRANKFURT (Dld) – Meer dan 110 Trek dealers reisden afgelopen week naar Frankfurt voor de presentatie van de 2013 collectie van Trek en Bontrager. Gedurende dit één week durende evenement bezochten meer dan 1.300 dealers uit heel Europe de Trek World Europe.

Trek World is niet zo maar een uitgebreide dealershow. Trek huurde 4000 vierkante meter op de beurs van Frankfurt. Verdeeld over drie verdiepingen, een testparcour en een outdoor demo in het nabij gelegen Stromberg, konden Trek retailers alles te weten komen over de 811 nieuwe modellen van de merken Trek, Diamant en Villiger. Ook was er voldoende ruimte om alle onderdelen en accessoires van Bontrager te presenteren.

 

‘We gaan het anders doen’

Het concept van Trek World is ontstaan in de Verenigde Staten en geboren uit ontevredenheid over de mogelijkheden die vakbeurzen bieden. “Op de Eurobike kunnen we ongeveer 20% van onze totale assortiment laten zien”, vertelt John Burke (zie foto), algemeen directeur van Trek Corporation. “Dat is niet veel. Rondkijkend op de overvolle Eurobike dacht ik de afgelopen jaren ‘kunnen we hier echt goed zaken doen’?’ Het antwoord is nee. Dus gaan we het anders aanpakken”

 

“In de afgelopen 20 jaar zijn wij succesvol zijn geweest met Trek World in de VS en in de afgelopen jaren ook in Azië en Australië. Dat is de belangrijkste reden waarom we afgelopen jaar zijn begonnen in Europa. Dit jaar hebben we zelfs besloten ons terug te trekken van de Eurobike en de Eurobike Demo Day.”

 

Serieus gesprek

Tijdens de Trek World is alles erop gericht een intensief contact te onderhouden tussen de dealers en de medewerkers van Trek. Volgens Trek zijn de valbeurzen en dealershows vaak zo druk en hectisch dat er onvoldoende tijd is voor een serieus gesprek en uitwisselingen van ideeën. “Bij Trek World hebben we twee en een halve dag de tijd voor elkaar en de dealer stellen dat zeer op prijs”, aldus John Burke.

 

Trek World Europe betekent nog niet dat de dealershow helemaal zijn afgeschaft maar het aantal locaties is wel sterk verminderd. Trek dealers in de Benelux die Trek World in Frankfurt niet bezocht hebben kunnen de nieuwe collectie komen bekijken tijdens de dealershow in Eindhoven, die start kort na de Eurobike.

Reageer op dit artikel