nieuws

Velofollies goed voor ruim 25.000 bezoekers

Evenementen

Velofollies goed voor ruim 25.000 bezoekers

KORTRIJK – Met 25.647 bezoekers op 3 dagen tijd werpt Velofollies zich op als de eerste afspraak van het nieuwe wielerseizoen. Een stijging van niet minder dan 32% ten opzichte van de vorige editie. Met meer dan 100 exposanten en dubbel zoveel merken is Velofollies dan ook de enige en dus grootste fietsbeurs van België.

KORTRIJK – Met 25.647 bezoekers op 3 dagen tijd werpt Velofollies zich op als de eerste afspraak van het nieuwe wielerseizoen. Een stijging van niet minder dan 32% ten opzichte van de vorige editie. Met meer dan 100 exposanten en dubbel zoveel merken is Velofollies dan ook de enige en dus grootste fietsbeurs van België.

Vooral op vrijdag en zaterdag werd een enorme stijging vastgesteld: de dagen dat QuickStep en Lotto aanwezig waren. De aanwezigheid van beide pro-tour ploegen, maar ook het officiële bezoek van Minister-President Kris Peeters en Minister van Justitie Stefaan De Clerck onderlijnen het belang dat de sector aan Velofollies hecht.

Het aantal van aanwezig (ex)renners was dit jaar groot: Sven Nys, Iljo Keisse, Johan Museeuw, Marc Sergeant, Eddy Merckx, Tom Boonen, Andrea Tafi, Andrei Tchmill, Stijn Devolder en Nico Mattan.

De BMX-wedstrijden op zaterdag en zondag telden ruim 850 deelnemers uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Letland, Denemarken, Zweden en zelfs de US. De 2e editie van de cyclo cross voor miniemen en aspiranten brak ook records. Net geen 200 deelnemers werden verwelkomd aan de start, waardoor o.a. de wedstrijden van aspiranten in twee reeksen werden gereden.

Velofollies was op alle vlakken een succes. En 2011 belooft nog groter te worden. “Veel bedrijven die
dit jaar niet als exposant aanwezig waren, zijn wel als bezoeker een kijkje komen nemen. Diverse onder hen hebben reeds bevestigd dat zij er volgend jaar absoluut bij willen zijn op de lustrumeditie van Velofollies,” aldus Pieter de Smet, exhibition manager van Kortrijk Xpo.

Velofollies 2011 vindt plaats in Kortrijk op 21, 22 & 23 januari 2011.

Reageer op dit artikel