nieuws

Nederlandse MM Bicycles assembleert zelf in Taiwan

Evenementen

Nederlandse MM Bicycles assembleert zelf in Taiwan

TAICHUNG (Taiwan) – Ruim een half jaar geleden heeft Michael van der Meijden onder de naam MM Bicycles een eigen fietsfabriek in Taiwan geopend. De mede-eigenaar van Amazing Wheels laat daar onder andere de merken Dutch ID, Footbike en Optima er assembleren.

TAICHUNG (Taiwan) – Ruim een half jaar geleden heeft Michael van der Meijden onder de naam MM Bicycles een eigen fietsfabriek in Taiwan geopend. De mede-eigenaar van Amazing Wheels laat daar onder andere de merken Dutch ID, Footbike en Optima er assembleren.

Het begon met de collectie van Dutch ID. Die vraag werd in Nederland aan de grote kant, waardoor Van der Meijden besloot zich op Taiwan te oriënteren. Onder meer uit kostenoverwegingen. “De fietsen hebben we helemaal zelf ontwikkeld. Maar door het succes werd de vraag te groot. Als de productie naar Taiwan verhuist heb je niet alleen minder kosten, ook je belangrijkste toeleveranciers zitten veel dichterbij.”

Dit jaar staat MM Bicycles voor het eerst op de Taipei Cycle Show. Al was het maar om te polsen of de fietsen zich lenen voor de exportmarkt. Van der Meijden was na de eerste beursdag niet ontevreden. “Er is veel belangstelling getoond, onder andere uit Australië, Japan en andere Aziatische landen. De connecties met Europese landen hadden we al.”

In de 1200 m² tellende fabriek worden de fietsen ongeveer voor 95% geassembleerd op basis van aangeleverde frames. “Het mooie is dat het als buitenlandse fabriek helemaal niet zo moeilijk is om een Europees kwaliteitsniveau te realiseren. Dat is goed te bereiken,” heeft Van der Meijden ervaren. “Als je hier zelf erbij bent, pikken ze het snel op.”

Voor dit jaar heeft MM Bicycles 10.000 fietsen gepland staan voor Dutch ID. De capaciteit van de fabriek is volgens hem geen probleem. Bovendien kan hij nog verder uitbreiden, indien noodzakelijk. In Nederland blijft Van der Meijden via Amazing Wheels de opslag, de verkoop en de productontwikkeling doen.

 

Reageer op dit artikel