blog

Kicken op studiereizen

Evenementen

Kicken op studiereizen
In amper een paar weken tijd was de Tweewieler Studiereis naar Taiwan en Dubai volgeboekt.

Toch blijft het kicken. In amper een paar weken tijd de Tweewieler Studiereis naar Taiwan en Dubai volgeboekt krijgen, zodat we straks met bijna 45 man afreizen naar het Verre Oosten.

In de loop der jaren zijn deze studiereizen in de markt toch een soort begrip geworden en groeit in Nederland en België de groep ondernemers, die hier mooie herinneringen aan over gehouden heeft. En die hun ervaringen nog regelmatig delen met klanten, tijdens verkoopgesprekken in de winkel.

Geen snoepreisje

Natuurlijk blijven er thuisblijvers, die het cynisch en consequent vakanties en snoepreisjes blijven noemen, maar daarmee doe je deze reizen toch serieus tekort. Wie dat zegt is nog nooit mee geweest en weet oprecht niet waar die over praat. U hoeft mij niet op mijn woord te geloven, maar vraag het aan mensen die mee geweest zijn. Dacht u dat de marktpartijen die sponsoren, sommigen zelfs al meerdere jaren achter elkaar, dit doen als het alleen maar een gezellig uitstapje was? Natuurlijk niet! Die slaan hun tijd en geld echt niet stuk aan liefdadigheid.

Lekker eten en drinken

En ja, het is ook gezellig. Er wordt lekker gegeten en een biertje gedronken aan de bar. Zelfs een avondje stappen is voor de liefhebbers niet uitgesloten, maar deze reis heeft zoveel meer te bieden dan alleen dat. Want als je in een week tijd zes bedrijfsbezoeken aflegt, om met lokale producenten in gesprek te gaan, in hun fabrieken rond te kijken en bovendien onderweg ruim de gelegenheid hebt om met branchegenoten over actuele zaken van gedachten te wisselen, dan mag je met recht spreken van een studiereis.

Netwerken en nuttige contacten leggen

Als ik tijdens het eten, in de bus of aan de bar rond kijk en luister, dan gaan de gesprekken echt heel vaak over de fietsbranche. Ik zie contacten ontstaan, die langer standhouden dan alleen die week in het Verre Oosten. Ik zie soms zelfs nieuwe initiatieven ontstaan, die hier hun oorsprong vinden. Ik zie tevreden ondernemers, die genieten van alles wat ze meemaken.

En als die ondernemers mij dan vragen ‘Waar gaan we volgend jaar heen, schrijf mij maar vast op’, dan is dat stiekem ook kicken.

Arnauld Hackmann

Reageer op dit artikel