artikel

Nieuw dealerevenement in Jaarbeurs Utrecht

Evenementen

Nieuw dealerevenement in Jaarbeurs Utrecht
Het Fietsdealer Event vindt plaats in het nieuwgebouwde congrescentrum Supernova. Foto Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs Utrecht heeft het initiatief genomen voor een nieuw dealerevenement met als voorlopige werktitel: het Fietsdealer Event. Het is een tweedaagse huisshow in het weekend van 13 en 14 september, waar kleine merken en grossiers in een informele setting hun nieuwe producten aan de fietsvakhandel presenteren.

Anne-Marie Vos (Jaarbeurs Utrecht) is project manager van Bike MOTION, MOTORbeurs Utrecht en van het nieuwe dealer event. “We kregen veel vragen vanuit de markt om een evenement als dit op te zetten. Met name van kleinere merken en vooral ook buitenlandse partijen zoals importeurs en grossiers. We willen hiermee een platform bieden aan partijen die hun netwerk willen opbouwen in Nederland, waaronder Belgische merken, importeurs en grossiers. Het is in feite een gecombineerde huisshow van dit soort aanbieders, die tegen een aantrekkelijk tarief op een geweldige locatie zich kunnen presenteren.”

Andere exposantendoelgroep dan FietsVAK dag

De indruk kan bestaan dat dit initiatief is ontstaan dankzij het wegvallen van de Nationale (E-)Bike Testdagen en de daaraan gekoppelde FietsVAK dag, maar daar is geen sprake van volgens Vos. “We zijn al twee jaar bezig met deze plannen, die we nu concreet hebben kunnen maken. Het is in eerste instantie niet bedoeld als b-2-b event voor de grote merken, maar voor een heel andere doelgroep exposanten.”

Vakdag Bike MOTION blijft

Ook is het volgens haar geen concurrent van de vakdag op de maandag van de Bike MOTION, waar sprake van was dat die zou verdwijnen. “Die blijft gewoon. We beschouwen dit nieuwe event niet als een concurrent daarvan, ook gezien het tijdstip van het FietsdealerEvent. September is voor de dealer een heel goed moment in zijn bestelproces voor het nieuwe seizoen. De vakdag in oktober is feitelijk te laat, die zien we meer als relatiedag. Deze twee evenementen kunnen prima naast elkaar bestaan.”

Congrescentrum Supernova

Plaats van handeling zijn niet de Jaarbeurshallen, maar het nieuw gebouwde congrescentrum Supernova. Een eigentijdse omgeving met een bijzondere en moderne uitstraling. De ‘exposanten’ kunnen hun zone naar eigen inzicht inrichten. Vos: “Deelnemers bepalen zelf hoe groot ze willen staan en er hoeven geen volledige stands te worden gebouwd. Dat maakt de instap erg laagdrempelig.” De zalen in het congrescentrum kunnen worden gebruikt voor extra informatieve sessies. Het evenement zal, met 15 tot maximaal 20 deelnemers, veel ruimte bieden voor inhoudelijke gesprekken en uitwisseling van ervaringen.

Veel belangstelling

Voor de eerste editie van het Fietsdealer Event mikt Jaarbeurs Utrecht op 15 exposanten met zo’n veertig fiets-, fietskleding- en -accessoiresmerken. Vos: “De aanmeldingen lopen vlot en de eerste handtekeningen zijn al binnen. Het is voor ons ook een try out, we kijken of het concept levensvatbaar is. Sommige partijen zijn nog afwachtend, maar ik zie veel groeipotentie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het een mooi en goed bezocht evenement wordt.”

Reageer op dit artikel