artikel

Verbouwing Kruitbosch tekenend voor groei

Evenementen

Verbouwing Kruitbosch tekenend voor groei

Op de eerste dag van het Kruitbosch Bike Event heeft Wilco Kruitbosch aangekondigd dat in jubileumjaar 2015 het hoofdkantoor in Zwolle verbouwd zal worden. De gestage groei van Kruitbosch maakt dat het pand alweer te klein geworden is.

Het Kruitbosch Bike Event in DeFabrique te Utrecht is de officieuze kick off van het jubileumjaar. “In 2015 bestaan we 60 jaar en met de viering daarvan kunnen we niet wachten tot ons bike event in oktober. Daarom doen we dat hier,” legt Kruitbosch uit.

Feest

Om het jubileumjaar nog meer cachet te geven is de huisstijl vernieuwd en is op het Kruitbosch Bike Event het nieuwe logo gelanceerd. “Vanaf 1 januari 2015 zal alles in de nieuwe huisstijl gecommuniceerd worden, maar we beginnen er nu alvast mee. Daarnaast gaan we ook ons bedrijf verbouwen, want het hoofdkantoor in Zwolle is alweer te krap geworden.”

Volgens Kruitbosch gaat medio de december de verbouwing van start, die ergens rond maart 2015 voltooid zal zijn. Het betreft vooral de kantoren van Kruitbosch, die uitgebreid en opnieuw ingedeeld zullen worden. De heropening van het verbouwde hoofdkantoor zal gevierd worden met een personeelsfeest en dealeractiviteiten. “Maar we willen onze lokale naamsbekendheid ook verder uitbouwen, zodat men in de regio weet dat het goed is om bij ons te werken,” licht Kruitbosch toe.

Internationalisering

Behalve lokaal wordt het vizier ook steeds meer internationaal gericht. Met name op Duitsland. “We zitten al diverse Europese landen (Scandinavische landen, Polen, Frankrijk), maar willen graag richting Duitsland groeien. We hebben nu voor het eerst modellen voor de Duitse markt en Duitstalige brochures.” Het afgelopen jaar hebben tien Duitse ondernemers als pilotstore gefungeerd, die Kruitbosch voldoende feedback geleverd hebben om stappen te maken in de Duitse markt. “We willen vooral bij lifestyle winkels komen te staan. Een aantal Duitse dealers is vandaag ook al op het bike event geweest en het grappige is dat ze geïnteresseerde collega’s mee genomen hebben.”

Duits dealernetwerk opbouwen

Volgens Kruitbosch heeft de samenwerking met de Duitse ondernemers verrassend goed gelopen. “Vanuit Cortina en Alpina willen we ons Duitse dealernetwerk gaan opbouwen. Natuurlijk kunnen die Duitse ondernemers ook van onze grossiersdiensten gebruik maken, maar primair gaat het ons om de fietsen,” laat Kruitbosch weten. “We hebben nu al vrachtwagens in Duitsland rond rijden met daarop Cortina Fashion Bikes.”

Reageer op dit artikel