artikel

Shimano’s wereldpremière

Evenementen

Shimano’s wereldpremière
Shimano presenteert tijdens de Eurobike, die tot en met zaterdag wordt gehouden, de Metrea onderdelengroep voor Urban Sports Bikes.

Normaal gesproken is vrijwel al het nieuws van Shimano al lang voor de Eurobike bekend. Ditmaal niet. In het Zuid-Duitse Friedrichshafen is er een heuse wereldpremière te vinden: de onderdelengroep Metrea.

Metrea is bedoeld voor een hele nieuwe categorie fietsen, met een kwinkslag USB genaamd. USB staat voor Urban Sports Bikes, de kale hybrides bedoeld voor woon-werkverkeer in de stad, oftewel commuting.

Voor ‘gewone’ fiets

In deze tijd van vooral veel, heel veel e-bike nieuws is het een verademing weer eens wat te zien dat voor ‘reuring’ bij de ‘gewone’ fietsen gaat zorgen. En dat nieuws gaat zelfs zover dat Shimano er de aanzetten mee wil geven tot het ontstaan van een compleet nieuwe fietscategorie die Urban Sports Bikes worden genoemd. Daarmee wordt ingehaakt op de fixies scene. Maar met dien verstande dat Metrea natuurlijk een veel breder publiek moet gaan aanspreken.

Allernieuwste uit race en MTB

Urban Sports Bikes zijn het beste te omschrijven als ranke, slanke Hybride fietsen. Daarvoor heeft Shimano een onderdelengroep ontwikkeld met het allernieuwste uit race en MTB. Zoals 11 speed en unieke dual contral grepen voor gebruik in de stad. Flat mount schijfremmen zijn er ook evenals speciale cranks. Bij met Metrea uitgeruste Urban Sports Bikes is de bekabeling zodanig ontworpen dat die goed kan worden weggewerkt in het frame.

Voor modeljaar 2016

Het zal nog even duren voordat u de eerste Urban Sports Bikes zult aantreffen binnen de gamma’s van de fietsmerken. Het is namelijk een onderdelengroep die zijn opwachting zal gaan maken binnen USB fietsen van modeljaar 2016. De verwachting is dat de prijsstelling van Metrea uitgerusten Urban Sports Bikes (afhankelijk van frameuitvoering) op tussen de 1,000 en 1,200 euro uit gaan komen.

Reageer op dit artikel