artikel

Eurobike breekt records

Evenementen

Eurobike breekt records
Op Eurobike 2014 zullen veel e-bike noviteiten worden getoond die voorheen enkel als prototypes te zien waren, en nu productierijp zijn en gereed zijn om op de markt te komen.

Eurobike 2014 trapt morgen traditiegetrouw af met de Demo Day. Die is dit jaar gegroeid met maar liefst veertig procent meer exposanten. Ook de beurs vertoont weer ongekende groeicijfers, met 1.280 exposanten uit 54 landen breekt Eurobike weer een record.

De organisatie verwacht bovendien gedurende de beursdagen, die 27 tot en met 29 augustus voor de vakhandel zijn en zaterdag 30 augustus voor consumenten, zo’n 45.000 vakbezoekers uit 100 landen wereldwijd, en nog duizenden consumenten op de zaterdag. Daarmee mag Eurobike zich de grootste beurs ter wereld noemen.

Trend naar groter aandeel elektrisch

Van oudsher een sportieve beurs, speelt Eurobike natuurlijk ook in op de trend naar elektrisch. Er zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd die voorheen enkel als prototypes te zien waren, en nu productierijp zijn en gereed zijn om op de markt te komen. In het vakblad Tweewieler kunt u hierover lezen in de septemberuitgave, en ook via tweewieler.nl zullen we u innovaties laten zien. Een ontwikkeling die zich steeds duidelijker aftekent is de interesse vanuit de automotive producenten voor de e-markt. Fabrikant van auto-onderdelen Brose heeft onlangs in Berlijn een productielijn voor e-bikeaandrijfsystemen opgestart en laten hun systemen zien op Eurobike. Ook de automotive giganten Continental (Contitech) en Yamaha zullen hun noviteiten op e-bikegebied presenteren op de beurs.

Eurobike Green Award

De zeskoppige jury van de prestigieuze Eurobike Awards hebben zich eerder deze maand alweer gebogen over de inzendingen. Ook hier werden weer records gebroken, met 476 inzendingen uit dertig landen. Het is de jury gelukt hieruit een selectie te maken van 56 award-winnaars, waarvan 11 de belangrijke Gold Award winnen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, vond de jury dit jaar gelukkig weer een product dat duurzaam en milieuvriendelijk genoeg was om het een Green Award toe te kennen. Nieuw dit jaar was de samenwerking voor de jurering met de German Designer Club (DDC).

Alle noviteiten, zowel sportief als elektrisch, zijn vanaf overmorgen te zien op Eurobike 2014, in Friedrichshafen aan de Bodensee.

Reageer op dit artikel