artikel

Eurobike Awards: crème de la crème

Evenementen

Eurobike Awards: crème de la crème
Bij de Eurobike Awards 2014 ditmaal veel basic fietsen en kale hybrides voor gebruik in de grote stad.

De jaarlijkse Eurobike awards zijn weer uitgereikt. Het was de tiende editie van de prestigieuze verkiezing en dus een lustrum. Michael Eibes, designer voorzitter van de German Designer Club (DDC) waarmee de jury dit jaar voor het eerst samenwerkte, roemde het open karakter van de award-verkiezing. “Ook niet-exposanten mogen inzenden, wat een open kijk op de hele fietsindustrie met zich meebrengt.”

In de jury zaten drie vakjournalisten, twee designers en een fietsenretailer. Er waren 476 inzendingen uit dertig landen. Hieruit maakte de jury een selectie van 56 award-winnaars, waarvan 11 de belangrijke Gold Award winnen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, heeft de jury dit jaar een product duurzaam en milieuvriendelijk genoeg bevonden om een Green Award toe te kennen.

Eurobike Gold Awards 2014

Commuter – Canyon
Elite Hybrid HPC SLT 29 – Cube
ST2 Sport – Stromer
Schaap Jacket – Triple2
Kickr – Wahoo
Vial Evo D – AX-Lightness
Dealer Center – Winora Staiger
Rafael-r-023 Ueberbike – Rafael
Aeroad CF SLX – Canyon
ilu – Curana
Transformer X – Topeak

Eurobike Green Award 2014

De Eurobike Green Award werd toegekend aan het Duitse bedrijf Velospring voor hun schokabsorberende Sen Comfort grips. Met haptonomische eigenschappen, onderscheiden de houten grips zich door hun vormgeving. Velospring heeft bovendien bij de productie alle mogelijk maatregelen ingezet voor een milieuvriendelijke productie.

Reageer op dit artikel