artikel

Business as usual’ op de Eurobike 2014

Evenementen

Business as usual’ op de Eurobike 2014
De overvolle hallen op de openingsdag geven aan dat de bezoekersaantallen minstens op het niveau liggen van vorig jaar, of wellicht iets hoger.

Zijn we al zo gewend graag aan uitpuilende hallen op de Eurobike dat je alleen nog maar stapvoets door de gangen kunt gaan. Misschien is het net zoals de verkeersopstoppingen ’s ochtends naar de beurs waar niemand meer over praat. Het is ‘business as usual’ op de Eurobike dit jaar. Op een paar dingen na…

Een toenemend aantal bedrijven uit de automotive sector stapt in de fietsen industrie. Wordt dat veroorzaakt door het feit dat de autoverkopen in Europe op een dieptepunt staan? Een van de bekendste namen uit de auto industrie, BMW tuner M1, is nu ook actief in de fietsenmarkt. Het moederbedrijf, de Fritzmeier Group, presenteerde gisteren op de openingsdag de M1 Spitzing speed pedelec World Cup uitvoering. Er hangt een prijskaartje aan van 16.500 euro en daarvoor krijg je een full suspension carbon e-bike met een 880Wh batterij, een 850W motor die 850 Watt levert en ondersteunt tot 75 km/h.

Enorme aantallen e-bikes

Wat niet gebruikelijk is op de Eurobike dit jaar, maar wat veel industrie specialisten vorig jaar al aankondigden is het enorme aantal e-bike op vrijwel alle fietsstands. De stand die in dit kader het meest opvalt is die van het ZEG merk Bulls. Europa’s grootste dealerorganisatie heeft eigenlijk twee stand dit jaar op de Eurobike omdat Hercules ook vertegenwoordigd is. E-MTB zijn een belangrijk thema op de Bulls stand die modellen presenteert afgemonteerd met Bosch, BionX en Broze, inclusief speed pedelec uitvoeringen.

Goede sfeer

De overvolle hallen op de openingsdag geven aan dat de bezoekersaantallen minstens op het niveau liggen van vorig jaar, of wellicht iets hoger. De bezoekers binnen in de hallen werden niet getroffen door de enorme hoosbui die om vier uur ´s middags losbarstte boven het beursterrein en iedereen op de test baan trof.

Reageer op dit artikel