artikel

Bike MOTION steunt Duchenne Heroes

Evenementen

Bike MOTION steunt Duchenne Heroes
De Duchenne Heroes fietsen in zeven dagen een heftige mountainbiketocht, waarvoor ze per deelnemer 2500 euro sponsorgeld inbrengen voor onderzoek naar een medicijn tegen de (nog) ongeneeslijke spierziekte Duchenne.

Bezoekers van Bike MOTION Benelux 2014 maken kans op een begerenswaardige prijs: een VIP-weekend Parijs mét exclusieve zitplaatsen bij de finish van de Tour de France 2015 op de Champs-Elysées. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Eurosport en geveild op zaterdag 18 oktober, tijdens de beurs voor alle sportieve fietsers in Nederland en België. De opbrengst van deze veiling gaat 100% naar het fondswervende evenement Duchenne Heroes. Bike MOTION Benelux 2014 wordt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het VIP-weekend wordt werkelijkheid voor de gelukkige bezoeker die tijdens de veiling op Bike MOTION Benelux alle andere gegadigden overbiedt. Het bedrag dat hij of zij over heeft voor deze bijzondere beleving gaat volledig naar het fondswervende evenement Duchenne Heroes, een organisatie die naadloos aansluit bij de bezoekers van Bike MOTION Benelux.

Duchenne Heroes

De Duchenne Heroes fietsen in zeven dagen een heftige mountainbiketocht, waarvoor ze per deelnemer 2500 euro sponsorgeld inbrengen voor onderzoek naar een medicijn tegen de (nog) ongeneeslijke spierziekte Duchenne. In de afgelopen acht jaar is zo al ruim 7 miljoen euro opgehaald waarmee onder andere dankzij Duchenne Heroes de levensverwachting van kinderen met Duchenne met tien jaar werd verhoogd. De negende editie wordt verreden van 14 tot en met 20 september 2014. In 2015 viert Duchenne Heroes haar 10-jarig bestaan. De tocht vindt dan plaats van 13 tot en met 19 september. Meer informatie is te vinden op www.duchenneheroes.nl of www.duchenne.nl.

Tiende editie Duchenne Heroes

Die tiende editie van Duchenne Heroes krijgt dus extra cachet dankzij de veilingopbrengst van het Tour de France VIP-weekend dat Eurosport aanbiedt tijdens Bike MOTION Benelux. Een welkome aanwinst, aldus Tinha Oehl van de organisatie: “Fantastisch dat Eurosport in samenwerking met Bike MOTION Benelux deze veiling organiseert. Voor de tiende editie van Duchenne Heroes is ons doel om een totaalbedrag van 10 miljoen euro bruto op te halen. Met deze prijs komen we weer een stukje dichter bij dat doel.” De prijs bestaat uit:

• Thalys tickets voor 2 personen van Nederland naar Parijs en terug
• Een overnachting voor 2 personen in een nader te bepalen hotel in hartje Parijs
• 2 VIP-kaarten voor bij de finish van de Tour op de Champs Elysées
• Diner voor 2 personen in een leuk restaurant in centrum Parijs

Le Tour Utrecht

Het VIP-weekend naar Parijs is bovendien een mooie afronding van een speciaal Tour de France evenement, dat begint met de start van de wielerronde in Utrecht op 4 juli 2015. De eerste etappe wordt een rit ‘Jaarbeurs-Jaarbeurs’ van 13,7 kilometer waarin de renners tegen de klok rijden. De tweede etappe gaat van Utrecht naar Middelburg. Dat staat garant voor een sfeervolle week vol festiviteiten voor fiets- en sportliefhebbers, onder de noemer Le Tour Utrecht. Bike MOTION Benelux biedt daarop de mogelijkheid om deze happening in stijl af te sluiten bij de finish op de Champs-Elysées in Parijs.

Bike MOTION Benelux

Op Bike MOTION Benelux presenteren importeurs en fabrikanten van fietsen, accessoires en kleding de collecties voor het nieuwe seizoen. Fietsliefhebbers kunnen tijdens deze beurs hun passie in een hogere versnelling zetten. Naast het zeer complete aanbod van onder andere fietsen, accessoires, fietsvakanties, sportvoeding en kleding worden er diverse activiteiten georganiseerd om de eigen prestaties te verbeteren. Bezoekers kunnen workshops volgen, een korte bikefit laten doen of vragen stellen aan hun favoriete prof. De beurs wordt steevast aangedaan door bekende wielrenners. Bike MOTION Benelux vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie staat op de website www.bikemotionbenelux.nl.

Reageer op dit artikel