artikel

FietsVAK stopt samenwerking met Fiets en Wandelbeurs

Evenementen

FietsVAK stopt samenwerking met Fiets en Wandelbeurs
De samenwerking tussen FietsVAK en Fiets en Wandelbeurs bleek eenmalig, de voorwaarden die de organisatie van deze consumentenbeurs stelde, waren niet acceptabel voor de FietsVAK-organisatoren.

De FietsVAK zal volgend jaar weer als een zelfstandige evenement voor de vakhandel worden georganiseerd. De samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs stopt. Organisatoren werken aan een nieuwe opzet voor de fietsvakbeurs.

De reden voor het stoppen van de samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs was een simpele. De voorwaarden die de organisatie van deze consumentenbeurs stelde, bleken niet acceptabel voor het FietsVAK Tentoonstellingscomité, Amsterdam RAI en RAI Vereniging. Gisteren zijn de FietsVAK exposanten op de hoogte gebracht van het stoppen van de samenwerking.

Drukbezocht consumentenweekend

De combinatie FietsVAK en Fiets en Wandelbeurs is tijdens het begin dit jaar gehouden evenement bij velen goed in de smaak gevallen en in het bijzonder bij de exposanten. Vooral omdat  op zaterdag 1 maart en zondag 2 maart de Fiets en Wandelbeurs druk werd bezocht door bijna 20.000 consumenten. Op de vakdagen hebben circa 5.000 retailers de beurs bezocht.  Omdat die combinatie dit jaar zo goed is bevallen, studeert de FietsVAK organisatie voor het 2015 evenement toch ook op een vakbeurs met openstelling voor consumenten.

Primair voor B2B contacten

Dit neemt echter niet weg dat de focus hoofdzakelijk gericht zal zijn op de vakhandel. Jack Duis, voorzitter van het FietsVAK Tentoonstellingscomité: “Er is nog steeds behoefte aan een platform dat zich primair richt op de B2B contacten binnen de fietsbranche. De FietsVAK is een concept dat zich al vele jaren heeft bewezen en mee verandert met de tijd en de behoeften van de branche. Ook voor de editie 2015 onderzoeken we de mogelijkheden om het concept te versterken. In dat onderzoek worden de uitkomsten van de enquêtes onder exposanten en bezoekers vanzelfsprekend meegenomen.”

Uitwerking plannen

De definitieve plannen voor FietsVAK 2015 worden op dit moment uitgewerkt. Voor de zomer zal nadere informatie volgen voor de (vak)beurs die op dit moment voor zaterdag 31 januari tot en met maandag 2 februari 2015 gepland staat.

Reageer op dit artikel