artikel

Eurobike Award 2014: aanmelding geopend

Evenementen

Eurobike Award 2014: aanmelding geopend
Bezoekers van over de hele wereld bezoeken de Eurobike, en komen in Foyer West de presentatie tegen van de Eurobike Awards.

Op ’s wereldwijds grootste fietsenbeurs, Eurobike, zullen ook dit jaar weer de Eurobike Award-winnaars te zien zijn in de grote expositieruimte in Foyer West. De wedstrijd wordt voor de tiende keer georganiseerd. De deadline om producten aan te melden voor de Eurobike Award-verkiezing 2014 is 21 juli.

Dit jaar gaat de jury op een nieuwe manier de innovatieve producten selecteren. Het juryteam voor de Eurobike Award zal bestaan uit zes experts uit de fietsenbranche. De German Designer Club heeft dit jaar voor het eerst zijn medewerking toegezegd als jurypartner. Deze club organiseert en presenteert al vele jaren de gerenommeerde design wedstrijd ‘Gute Gestaltung – Good Design’ en brengt daarmee veel ervaring in bij de jurering.

Transparantere juryprocedure

Stefan Reisinger, manager van de Eurobike- en Outdoor-beurs van Messe Friedrichshafen: “We hebben ervaren dat voor bezoekers en exposanten de criteria waarop de jury inzendingen voor de Eurobike Award beoordeelt, niet altijd even helder zijn. Daarom gaan we dit jaar een meer open en transparant juryprocedure hanteren. Er zullen minder inzendingen een award ontvangen, en de award-winnaars zullen op een professionelere manier worden gepresenteerd. De Eurobike Award-show zal derhalve een meer informatief karakter krijgen vergeleken bij voorgaande jaren, en voor de award-winnaars meer praktische voordelen bieden.”

Tien categorieën

Ondernemingen kunnen hun nieuwste productinnovaties inzenden in tien categorieën. Registratie online kan op www.eurobike-award.de tot 21 juli 2014 in de volgende categorieën:
· Mountain Bikes
· Cross Bikes
· Racing Bikes
· Urban Bikes
· Special bikes
· E-Bikes/Pedelecs
· Clothing
· Parts/components
· Accessories
· Concepts/Services
Op 12 en 13 augustus zal de zeskoppige jury de Eurobike Award-winnaars selecteren. Op 27 augustus zullen tijdens de Eurobike Award-show de winnaars bekendgemaakt worden.

Reageer op dit artikel