artikel

Bike MOTION week opgeschoven

Evenementen

Bike MOTION week opgeschoven
City Mountainbike vergroot het sportieve karakter van Bike MOTION Benelux.

In tegenstelling tot eerdere berichten is Bike MOTION Benelux een week verzet. In plaats van de eerder geplande data van 10-13 oktober wordt de beurs nu van 17-20 oktober georganiseerd.

“Dat heeft te maken met de terugkeer van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en de planning van de hallen. Geen diepere betekenis dus, gewoon praktisch,” aldus marktmanager Anne-Marie Vos. Zij is volop bezig met de voorbereidingen van de fietsbeurs, die als de tweede grootste van Europa te boek staat.

Laat in seizoen

Niet alle exposanten zijn blij met het naar achteren schuiven van de Bike MOTION. Het verzoek van exposanten naar aanleiding van de 2013-editie was juist om de beurs één of twee weken te vervroegen in verband met het seizoen.

City Mountainbike

Nieuw aan de 2014-editie van Bike MOTION Benelux is dat City Mountainbike aan het programma is toegevoegd. Om het parcours, waarop zowel amateurs als profs de strijd met elkaar aangaan alle ruimte te geven, wordt de beurs dit jaar met een extra hal uitgebreid en zal het parcours dwars door hal 12 lopen.

Parcours door stadscentrum

City Mountainbike is een jaarlijks terugkerend UCI regelmatigheidscriterium in het mountainbiken. De Mountainbike Eliminator XCE wedstrijd bestaat uit verschillende manches die gehouden worden tussen mei en november. Het parcours is uniek voor een MTB wedstrijd. Het wordt namelijk niet in het bos of veld gereden, maar in (het centrum van) een stad. Dit jaar wordt City Mountainbike gereden in Rotterdam, Antwerpen, Roosendaal, Waregem en Gent, met Bike MOTION Benelux in Utrecht als sluit- en klapstuk.

Meer nadruk op sportieve karakter beurs

“Het sportieve karakter van Bike MOTION Benelux krijgt met City Mountainbike een extra impuls wanneer op zaterdag de amateurs en op zondag de profs met elkaar strijden voor een hogere plek in het klassement,” stelt Vos. “Wanneer er geen wedstrijden zijn, kun de bezoekers zelf gebruikmaken van het parcours om de nieuwste mountainbikes zelf te testen.”

Reageer op dit artikel