artikel

Bezoekersaantal Velofollies weer gegroeid

Evenementen

Bezoekersaantal Velofollies weer gegroeid
Recordopkomst voor Velofollies 2014.

De achtste editie van Velofollies was weer een succes. Met 33.114 bezoekers, een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van 2013, werd opnieuw een recordeditie neergezet. Een groeiende groep bezoekers werd gevormd door dealers. Ook waren meer bezoekers dan voorgaande jaren afkomstig uit Nederland en Frankrijk, een factor die mede voor hogere bezoekersaantallen heeft gezorgd.

De beurs maakte op vrijdag een vliegende start met een stijging van 12 procent van het bezoekersaantal tegenover vorig jaar tot 10.054 bezoekers. Velofollies noteerde op zaterdag en zondag respectievelijk 11.213 en 11.847 bezoekers, telkens goed voor ruim anderhalf procent meer dan de 2013-editie.

Meer dealers

Opmerkelijk was naast de aanwezigheid van tal van fietsliefhebbers ook de groeiende vertegenwoordiging van dealers als bezoekersdoelgroep, vooral op vrijdag en zondag. En niet enkel Belgische bezoekers werden verwelkomd op de beurs, ook tal van Nederlandse en Franse bezoekers waren aanwezig op Velofollies 2014.

Meer e-bikes

Naast de traditionele belangstelling voor de race en MTB-fiets mochten ook de stadsfietsen, retrobikes, vouwfietsen en vooral ook de elektrische fiets op veel aandacht rekenen. Er werd gretig gebruikgemaakt van het indoor e-bike parcours in hal 3.

‘Eerste wielerklassieker’

Velofollies is ondertussen uitgegroeid tot een beurs waar bezoekers het totaalaanbod binnen de fietsbranche kunnen aanschouwen om vervolgens hun keuze of bestelling te plaatsen bij hun lokale fietshandel. De bijnaam ‘de eerste wielerklassieker van het jaar’ is dan ook niet uit de lucht gegrepen.

Meer randactiviteiten

Naast het aanbod van meer dan 280 exposanten zijn vooral de eigen sfeer en randactiviteiten een belangrijke meerwaarde voor Velofollies. Op vrijdag waren de aanwezigheid van Sven Nys en de presentatie van het Vastgoedservice-Golden Palace -team grote publiekstrekkers. Zaterdag werden vooral de voorstelling van het Team 3M, het interview met Johan Museeuw rond zijn nieuwe boek en de live uitzending van MNM met de actie ‘de mooiste fietsbenen van Vlaanderen’ enorm gewaardeerd. Zondag waren Sep Vanmarcke en Luc Van Lierde de publiekslievelingen op de beurs.

Meer inschrijvingen verwacht voor 2015

Het aantal spontane inschrijvingen van exposanten op de beurs voor de editie 2015 – ruim de helft van de exposanten heeft zijn plaats voor volgend jaar nu reeds vastgelegd – spreekt alvast boekdelen. De volgende editie van Velofollies vindt plaats van 16 tot en met 18 januari 2015. Noteer het vast in uw agenda!

Reageer op dit artikel