video

Video: Wilier elektrische racefiets met motor in achterwiel

Elektrische fietsen 7159

Video: Wilier elektrische racefiets met motor in achterwiel
Foto Wilier

Het Italiaanse merk Wilier introduceert de elektrische racefiets Centro1 Hybrid. Met de motor in het achterwiel en een bijna onzichtbare bedieningsknop op de bovenbuis is nauwelijks te zien dat het een elektrisch model is.

De accu is bij de Cento1 Hybrid van Wilier verwerkt in de onderbuis waardoor deze niet opvalt. Het crankstel ziet er normaal uit omdat de motor verwerkt is in de naaf in het achterwiel. Van de zijkant lijkt de Willier Cento1 Hybrid hierdoor een normaal model. Bekijk het filmpje over de visie achter het model.


Fietsen in de bergen

Uitgangspunt bij de ontwikkeling was om zoveel mogelijk mensen het plezier van racefietsen te laten ervaren. Net als bij een gewone e-bike stopt de ondersteuning bij 25 km per uur, maar in de heuvels of in de bergen kan het voor sommige sporters een verademing zijn een steuntje in de rug te krijgen. Hiermee biedt Wilier beginnende of minder getrainde fietsers de gelegenheid te ervaren hoe het is om door heuvelachtig terrein te fietsen.

Koppeling met telefoon

Er is een speciale app voor de mobiel waarmee allerlei informatie uitgelezen kan worden. In de app kan de maximale hartslag ingebracht worden. Zodra die bereikt is, wordt de motor vanzelf ingeschakeld.

Lichtste e-racefiets

De Wilier Cento1 Hybrid weegt 11,9 kg en volgens het bedrijf is dit de lichtste elektrische racefiets die op dit moment verkrijgbaar is. De Wilier Cento1 Hybrid is te koop vanaf € 4.500,-.

Foto's

Reageer op dit artikel