nieuws

Nieuwe Qwic Premium i; accu in het frame en 21.700 cellen

Elektrische fietsen 2552

Nieuwe Qwic Premium i; accu in het frame en 21.700 cellen

Qwic komt in 2020 met de Premium i Serie. Meest opvallende detail vergeleken met de Premium is de verhuizing van de accu van de bagagedrager naar het frame. Die accu kan ook worden geleverd met de nieuwe 21.700 cellen.

In 2013 lanceerde het Nederlandse Qwic de Premium fiets. Deze productklasse is tot op de dag van vandaag herkenbaar aan de smooth-welded frames, stille motoren en grote, sterke accu’s. In de loop der jaren werden de fietsen doorontwikkeld met Bafang en Brose middenmotoren, hydraulische schrijfremmen en riemaandrijvingen. “Voor 2020 hebben we echter een nieuwe Premium Serie ontwikkeld waarin we een wel heel grote stap genomen hebben”, vertelt Jos Schutte, teamleider van Product Management in Research & Development bij Qwic. “We kozen er namelijk voor om een van de belangrijkste en meest kenmerkende elementen te verhuizen: de accu gaat bij de Premium i Serie van de bagagedrager naar het frame.” De Premium i Serie van Qwic komt naast de huidige Premium Serie te staan.

Premium i Serie met vijf modellen

De Premium i Serie bestaat uit vijf verschillende fietsen met een geïntegreerde accu. Welke van deze vijf fietsen het beste aan de eisen van de klant voldoet, hangt af van de gewenste kracht van de motor, het soort versnelling, de sensor, de overbrenging en het soort display.
De Premium i fietsen zijn voorzien van de nieuwste generatie Bafang motoren; de M300 en de M420. Deze zijn even krachtig als hun voorgangers, maar wel kleiner, lichter en stiller. De fietsmodellen met de Bafang M420 motor hebben een luxe kleurendisplay, door Qwic samen met Bafang ontwikkeld.

Lees verder na de foto.

De Premium i Serie bestaat uit vijf verschillende fietsen met een geïntegreerde accu.

De Premium i Serie bestaat uit vijf verschillende fietsen met een geïntegreerde accu.

Accucapaciteit zelf kiezen, nieuwe 21.700 cellen

Net als bij alle andere fietsen van Qwic, kan de klant de accucapaciteit zelf kiezen. Standaard komen de Premium i fietsen met een accu van 400 Wh. Een grotere actieradius is echter mogelijk met een 540 Wh accu. Deze is van buiten even groot en zwaar, maar heeft een grotere energiedichtheid. Dit komt door het gebruik van nieuwe beschikbare accucellen – 21.700 cellen genaamd – die ontwikkeld zijn voor elektrische auto’s.

Nieuwe styling, alu spatborden, 3 trendy kleuren

Een nieuwe serie betekent voor Qwic ook een nieuwe styling én kleuren. De Premium fietsen van krijgen in 2020 sterke aluminium spatborden. De Premium i fietsen zijn verder voorzien van nieuwe kunstlederen handvatten en zadels met stiksels. Deze onderdelen zijn afgestemd op de kleuren van de frames en banden. Ook brengt Qwic met de Premium i drie nieuwe trendy kleurenstellingen: Wallnut-brown, Maple-sand en Timber-green.

 

 

Reageer op dit artikel