nieuws

Illegale chinezen ontdekt bij Duivens fietsaccu-revisiebedrijf

Elektrische fietsen 2642

De inspectie heeft dinsdag vier illegale chinezen aangetroffen bij twee bedrijven in Duiven; een fietaccurevisiebedrijf en een bedrijf dat de elektronica voor fietsaccu’s inregelt. De inspectie spreekt van een ‘verborgen Chinese economie’, zo melden De Gelderlander en Omroep Gelderland.

Illegale chinezen ontdekt bij Duivens fietsaccu-revisiebedrijf

De illegalen werden aangetroffen na een grote controle op de bedrijventerreinen van Duiven, Zevenaar en Westervoort. Volgens de regionale media De Gelderlander en Omroep Gelderland kon de inspectie nog niet achterhalen of er een relatie is tussen de twee bedrijven. Twee van de Chinezen blijken in Duiven te wonen, maar staan niet ingeschreven bij de gemeente. Geen van de Chinezen heeft een burgerservicenummer. De inspectie constateerde dat de Chinezen onderbetaald werden en te veel uren maakten. Er werd bovendien onveilig gewerkt.

Het is onbekend om welke bedrijven het gaat.

 

Reageer op dit artikel