nieuws

Rivel heeft nu ook e-vouwfiets; El Paso

Elektrische fietsen 456

Rivel heeft nu ook e-vouwfiets; El Paso

Nieuw model in de Rivel Collectie is een e-bike vouwfiets met de accu in de downtube. De fiets – El Paso genaamd – werd ontwikkeld vanuit de vraag van de dealers en hun klanten. De vouwfiets wordt voor het eerst getoond op de huisshow.

De El Paso is de eerste (e-) vouwfiets in de Rivel-collectie. Meest opvallend aan het model is de in het frame geïntegreerde batterij. De El Paso is voorzien van een Shengyi achterwielmotor, een Shimano 6-versnellingsderailleur en V brakes voor en achter. Het is een e-vouwfiets waarmee de forens eenvoudig de laatste kilometers aflegt in de ochtend- of avondspits of waarmee de recreant het centrum van een stad bezoekt.

Dealers betrokken bij nieuwe Rivel

De e-vouwfiets van Rivel is ontwikkeld op basis van bezoeken aan dealers door fabrikant BIG bicycles. De wensen en visie van de dealers zijn meegenomen naar de tekentafel en vervolgens in een ontwerp vertaald. Daarna volgde een proces met verschillende interne stappen, zoals overleg met de inkoopafdeling en accountmanagers en werd bekeken wat haalbaar is. Daarna is het nieuwe ontwerp voorgelegd aan een dealergezelschap. Uiteindelijk volgde een definitief ontwerp dat in productie is genomen.

De huisshow van BIG bicycles, waar ook de Rivel-collectie wordt getoond, wordt gehouden op 29 en 30 september aan de Teugseweg in Deventer.

 

Reageer op dit artikel