nieuws

Ook Jan Janssen gaat elektrisch

Elektrische fietsen 1805

Ook Jan Janssen gaat elektrisch

Hij was hoogstpersoonlijk present op Vélovak om de eerste e-racer te presenteren: oud-Tour de France-winnaar Jan Janssen. Met de Eclypse+ springt het merk in op de groeiende markt voor wielrenners die een duwtje in de rug welkom heten.

De Eclypse+ van Jan Janssen heeft een op race gerichte framegeometrie en weegt compleets slechts 13,2kg. Accu en motor zijn in samenwerking met Bafang volledig in het frame geïntegreerd. Het Bafang M800 top-of-line systeem met 200 Watt mid-drive motor, in-tube accu en display weegt slechts 4,4 kg. De fiets heeft maar liefst tien ondersteuningsniveaus die variëren van ‘lichte wind in de rug’ tot ‘super-boost’. Het systeem biedt afhankelijk van het gevraagde ondersteuningsniveau een actieradius van 50 tot 150 km. De fabrikant verwacht de eerste productiemodellen in het voorjaar van 2020 te kunnen leveren. De prijs zal naar verwachting 3.600 euro zijn.


Meer over e-racers? Deze artikelen vind je vast ook interessant:

 

 

Reageer op dit artikel