nieuws

Nieuwe Trek Allant+; speciaal voor forenzen

Elektrische fietsen 1196

Nieuwe Trek Allant+; speciaal voor forenzen

Met de Allant+ introduceert Trek een e-bike specifiek voor forenzen, mensen die vaker of verder willen fietsen in plaats van autorijden en voor mensen die een hoogwaardige e-bike zoeken. De modellen zijn verkrijgbaar met een carbon of aluminium frame en voorzien van een Bosch aandrijfsystemen.

Het meest in het oog springende Allant+ model is de carbon 9.9. De fiets is leverbaar in twee frame varianten: een stagger model voor dames en een herenmodel. Beide zijn voorzien van de Bosch 625Wh RIB accu en de Performance CX motor van Bosch. Bepaalde modellen zijn uitgerust met een Kiox kleurendisplay dat ritgegevens toont, Bluetooth-apparaten ondersteunt en ook een ingebouwde antidiefstal-functie heeft.

Zelf-ontworpen intube batterijsysteem

Alle Allant+ modellen zijn uitgerust met Bosch aandrijf-componenten.

Alle Allant+ modellen zijn voorzien van het door Trek zelf ontworpen Removable Integrated Battery (RIB) systeem. De RIB-accu heeft een vermogen van 500Wh of 625Wh en zit volledig ingebouwd in het frame. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar de accu is bovendien eenvoudig en zonder gereedschap zijwaarts uit het frame te halen.
Elk model in de serie wordt aangedreven door een gloednieuwe Bosch Performance Line CX motor. Deze motor is lichter en heeft minder trapweerstand dan de vorige Bosch generaties waardoor het fietsen natuurlijker aanvoelt. De Allant+ modellen met Performance Line CX motoren ondersteunen tot 25 km/u.

Range Boost: extra accu op de onderbuis

De range boost wordt naadloos op de onderbuis gemonteeerd.

Het door Trek ontworpen systeem Range Boost maakt het mogelijk een extra 500 Wh Bosch accu op de onderbuis te monteren waardoor de fietser bijna twee keer zoveel bereik heeft en minder vaak hoeft te laden. Dat is ideaal voor mensen die langer willen rijden of meer woon-werkkilometers willen maken. De montage kan alleen door Trek-dealers worden uitgevoerd, waarbij rijders de keuze hebben om Range Boost direct bij aanschaf of op een later tijdstip te laten monteren.

Bosch controllers

Gebruiksvriendelijke Bosch controller-systemen zorgen dat extra trapvermogen en data onder handbereik zijn. Door de verschillende motorstanden kunnen rijders zelf beslissen hoeveel ondersteuning ze willen. Daarnaast zijn allerlei ritgegevens beschikbaar zoals huidige snelheid, accuniveau en resterend bereik.

De Allant+ is vanaf deze herfst verkrijgbaar. Basismodel Allant+ 7 kost 3.399 euro, topmodel Allant+ 9.9 op één euro na 6.000 euro.

 

Reageer op dit artikel