nieuws

Bianchi e-MTB concept met Spanninga-verlichting

Elektrische fietsen 585

Bianchi e-MTB concept met Spanninga-verlichting

Bianchi lanceerde op de Eurobike een nieuwe e-MTB. De X Bianchi is een e-SUV concept. Voor de verlichting, die is geïntegreerd in de fiets, is samengewerkt met Spanninga.

Bianchi e-SUV is een nieuwe generatie e-bikes, waarbij e-SUV staat voor electric sports utility vehicle. Een veelzijdige fiets voor alle omstandigheden en terreinen dus. In het concept beoogt Bianchi stijl en functionaliteit te combineren. De e-SUV is een exponent van Bianchi’s Lif-e programma.

Spanninga levert verlichting

Voor de verlichting werkte Bianchi samen met Spanninga. De conceptfiets beschikt over geïntegreerde lichtunits voor, opzij en achter. De led-verlichting zorgt voor optimale zichtbaarheid en biedt de berijder volop zicht in het donker.

Full carbon frame met scherpe lijnen

Bianchi e-MTB concept met Spanninga-verlichtingDe e-SUV heeft een full carbon frame, waarbij de scherpe lijnen – een knipoog naar de Dolomieten –  in het oog springen. Het eendelige stuur is eveneens van carbon; kabels verdwijnen in het frame. Het stuur kan uitgebreid worden met een GPS-systeem en een display voor de batterij.

Koeling voor accu en motor

Die batterij moet goed zijn voor 720 Wh en is ook weer volledig geïntegreerd. De behuizing van de accu functioneert als koelsysteem, waarbij rijwind via een inlaat geforceerd langs de accu en motor wordt gevoerd. Onderaan de behuizing kan de lucht weer ontsnappen. Volgens Bianchi werkt de koeling als een soort vacuümsysteem. Dankzij de geforceerde rijwindkoeling wordt voorkomen dat de accu en de Shimano E8000-motor oververhit raken.

3 modellen; van Racer tot Adventure

De Bianchi e-SUV-familie bestaat uit 3 full carbon modellen: Racer, Rally en Adventure. Alle worden geleverd in de maten M, L en XL. De Racer kost € 10.490, de Rally € 9.490 en de Adventure staat voor € 6.790 in de prijslijst.
De e-SUV-modellen zijn vanaf maart 2020 leverbaar.

 

Reageer op dit artikel