nieuws

Nieuwe Schwalbe Marathon E-Plus introductie op Eurobike

Elektrische fietsen 1850

Schwalbe staat op Eurobike met een nieuwe band voor e-bikes, de Marathon E-Plus. De band is een doorontwikkeling van de bekende Marathon Plus en staat voor nog betere lekweerstand en minder slijtage.

Nieuwe Schwalbe Marathon E-Plus introductie op Eurobike

Net als de ‘gewone’ Marathon claimt Schwalbe dat ook de E-Plus niet lek te krijgen is. Naast de SmartGuard anti-leklaag kreeg de band twee lagen RaceGuard-canvas. Hierdoor krijgen spitse en smalle indringers – zoals doorntjes – nog minder kans krijgen om een lek te veroorzaken.

Nieuw loopvlak met Addix E; nog minder slijtage

De band is voorzien van een nieuw loopvlak van Addix E-compound. Voordeel hiervan is dat loopvlak een lagere rolweerstand heeft, betere grip geeft – ook bij hogere snelheden – en nog minder hard slijt dan de vorige Marathon Plus. Het profiel is bovendien zo gevormd dat de band op verschillende soorten ondergrond goed uit de voeten kan.
De zijkanten van de band zijn zo geconstrueerd, dat ze ook minder snel scheurtjes vertonen en verouderen als de bandenspanning te laag is. De opbouw van het karkas is ook wezenlijk verbeterd vergeleken met de Marathon Plus. Zijpanelen met extra inzetstukken van textiel stabiliseren de banden voor meer draagkracht. De banden beschikken over het ECE-75R keurmerk waarmee ze zijn toegelaten tot snelheden van 50 km/uur.

 

Reageer op dit artikel