nieuws

Jivr e-vouwfiets met cardanaandrijving op Eurobike

Elektrische fietsen 742

Jivr e-vouwfiets met cardanaandrijving op Eurobike

Het Engelse Jivr ontwikkelde een lekker eigenwijze elektrisch ondersteunde vouwfiets. De accu zit verstopt in het frame, de 250W motor in het voorwiel, het achterwiel wordt aangedreven via een cardan en de wielen hangen in een enkelvoudige vork.

Op Eurobike is de Jivr in volle glorie te bewonderen. Hij baart gegarandeerd opzien met zijn futuristische vormgeving. Het aluminium frame herbergt een 315Wh accu die in de hoogste ondersteuningsstand goed is voor een actieradius van 50 km. De aandrijving is op zijn zachtst gezegd onconventioneel; middels een cardan en een belt. Stuur- en zadelpen zijn in hoogte enorm verstelbaar zodat zowel grote als kleine mensen op de fiets passen. Remmen gebeurt met Shimano hydraulische remmen met forse 160 mm schijven.

Handige rakker in de stad

De Jivr is niet alleen opvallend vormgegeven, hij is ook nog eens opvallend handig. Met enkele handelingen is hij namelijk op te vouwen tot een handzaam karretje dat je simpel meeneemt in de bus of tram en vervolgens op kantoor naast je bureau zet. Goedkoop is hij echter niet. De prijs ligt op 3.199 euro. De verkoop gaat online en via dealers.

 

Reageer op dit artikel