nieuws

Fongers is terug van weggeweest

Elektrische fietsen 1803

Matrabike herintroduceert het merk Fongers. Het Waalwijkse bedrijf brengt eind van dit jaar een nieuwe elektrische fietslijn uit, die duidelijk is gestoeld op het klassieke Groningse merk.

Fongers is terug van weggeweest

Fongers behoort tot de klassieke fietsmerken van ons land. Het merk werd in 1884 opgericht door Albert Fongers en groeide in de decennia daarna uit tot een ware pionier in de ontwikkeling van de klassieke Nederlandse toerfiets. Dat Fongers een begrip was, blijkt uit het feit dat de koninginnen Wilhelmina en Juliana op fietsen van het merk reden en ook het Nederlandse leger er op fietste. In 1969 besloot de toenmalige directie van Fongers de productie te stoppen, omdat de organisatie geen ruimte creëerde voor vernieuwende productiemethodes. Het vasthouden aan oude, vertrouwde werkwijzen leidden ertoe dat het bedrijf medio 1970 werd gestaakt.

Merknaam overgenomen door Matrabike

Matrabike besloot begin dit jaar om het merk Fongers over te nemen. Redenen hiervoor waren de rijke geschiedenis van het Groningse merk en het feit dat Fongers nog altijd staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

E-bikes in een zuiver Hollands jasje

De nieuwe lijn van Fongers zal bestaan uit een range van verschillende E-bikes. Ze zullen volgens Matrabike – zeker voor de oudere generaties – absoluut herkenbaar zijn als Fongers-fietsen. Jongeren die het merk niet kennen, krijgen met de introductie een korte geschiedenisles over het klassieke Nederlandse fietsmerk.

 

Reageer op dit artikel