nieuws

VanMoof haalt heel snel miljoenen binnen via crowdfundingsactie

Elektrische fietsen 940

VanMoof haalt heel snel miljoenen binnen via crowdfundingsactie
Foto VanMoof

De Amsterdamse fietsenmaker VanMoof heeft vorige week in enkele uren een miljoen euro bij elkaar gehaald via een crowdfundingsactie. Het bedrijf verwacht dat de wettelijk maximaal toegestane 2,5 miljoen euro voor crowdfundingsacties ook snel binnen zal zijn.

Bij een vorige crowdfundingsronde in 2017 duurde het veertien dagen om tot het maximum van 2,5 miljoen euro te komen. Dat was toen al een record in Nederland. Door die campagne kon VanMoof destijds versneld internationaal aan de weg timmeren en vier nieuwe winkels openen in Europa, de VS en Azië.

Opschalen in Europa

VanMoof bestaat inmiddels tien jaar en wil flink opschalen om te kunnen profiteren van de toenemende interesse in e-bikes in Europa. Met de nieuwe ronde mikt het bedrijf dit jaar in totaal op 7,5 miljoen euro aan investeringen.

Omzet naar 40 miljoen euro

De overige 5 miljoen euro moet komen van durfinvesteerders. Op dit moment komt 70 procent van de inkomsten uit het buitenland. De omzet stijgt naar verwachting dit jaar naar 40 miljoen euro, tegenover 11 miljoen in 2018.

Abonnementen voor e-bikes

VanMoof maakt zowel e-bikes als ‘smart bikes’; fietsen met gps-tracking en alarm tegen diefstal. VanMoof wil fors inzetten op abonnementen voor e-bikes. Het bedrijf zegt de vraag naar zijn nieuwe modellen momenteel niet bij te kunnen benen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel