nieuws

Uitgebreide aanpassingsopties mogelijk bij Shimano STEPS voor e-MTB

Elektrische fietsen 567

Uitgebreide aanpassingsopties mogelijk bij Shimano STEPS voor e-MTB

Met de release van nieuwe firmware kunnen bij de Shimano STEPS e-MTB-systemen E8000 en E7000 de Eco-modus en Boost- and Trail-standen aangepast worden, met hoge, gemiddelde en lage instellingen.

Shimano Europe e-bike-brandmanager Jeroen Van Vulpen: “We zien dat het e-MTB-gebruik per land verschilt, we hebben daarom gekeken hoe we rijders kunnen helpen om hun e-bikes aan hun rijomstandigheden aan te passen. Sommige e-MTB’ers willen solide ondersteuning omdat ze op heuvelachtig terrein rijden, anderen hebben baat bij een maximale ondersteuning. Met het toevoegen van de mogelijkheid om de Eco-instellingen te wijzigen kunnen rijders nu hun Shimano STEPS-systeem precies afstemmen op hun behoeften, ze kunnen verder rijden en toch nuttige ondersteuning krijgen. ”

Drie instellingen

Er kan gekozen worden uit drie vooraf ingestelde rij-eigenschappen:

  1. Dynamic is de fabrieksinstelling, met een Boost-niveau ingesteld op high, Trail op low en Eco op high. De hoge Boost geeft maximale ondersteuning bij uitdagend terrein met veel kort klimwerk. De lage Trail-stand biedt controle voor de technisch lastige delen en biedt volledige ondersteuning bij een maximale inspanning. High Eco-stand levert de optimale actieradius, terwijl het responsief en aangenaam fietsen is.
  2. Explorer heeft zowel Boost als Trail ingesteld op medium. Rijders zullen het gevoel hebben dat ze sneller fietsen dan hun normale tempo, maar met een verbeterde technische controle. De Eco-stand is ingesteld op hoog om op alle terreinen uit de voeten te kunnen, vooral handig bij het rijden op onverkende trails.
  3. Custom laat e-MTB’ers de Boost, Trail en Eco-ondersteuningsniveaus zelf kiezen, afgestemd op hun unieke rijstijl en het beoogde terrein. Bijvoorbeeld, op een regenachtige dag naar het werk rijden door een relatief vlak bos met een rugzak? Kies dan voor een lage Boost-stand voor minimale ondersteuning, een lage Trail-stand voor verbeterde tractie en een hoge Eco-stand om het extra gewicht van de bagage te compenseren. De Custom-modus kan ook van pas komen wanneer er met iemand anders wordt gereden. Zo past de fietser de instellingen eenvoudig naar gelang de omstandigheden aan.

Instellingen zelf thuis wijzigen

De instellingen kunnen thuis via een pc of tablet worden gewijzigd, of op het parcours via een app met een Bluetooth-compatibele telefoon, wat betekent dat rijders de eigenschappen van hun fiets in het midden van hun rit kunnen veranderen.

Binnen Custom instelling zijn er drie opties om uit te kiezen, zodat rijders de standaardinstelling kunnen veranderen om een grotere actieradius te krijgen:

  • Eco – Hoog: dit is de standaardinstelling. Het biedt een grote actieradius en een actievere ondersteuning, terwijl het ook ideaal is voor een groter trekgewicht.
  • Eco – Medium: Geeft een uitgebalanceerd bereik en vermogen voor een natuurlijk rijgevoel
  • Eco – Low: Deze instelling maximaliseert de batterijduur en moedigt meer lichaamsbeweging aan terwijl het nog steeds aangename ondersteuning biedt om heuvels en tegenwind aan te kunnen.

E-TUBE website

De firmware-update waarmee de Eco-stand kan worden aangepast, is momenteel beschikbaar voor pc’s, tablets en smartphones. Om de nieuwe firmware-update (versie 3.4.3) te installeren, ga naar de E-TUBE website van Shimano en volg de instructies.

 


Lees meer over Shimano:

 

 

Reageer op dit artikel