nieuws

Swapfiets introduceert e-bike met blauwe band

Elektrische fietsen 2066

De herkenbare blauwe band van Swapfiets is vanaf nu ook te zien op e-bikes. Voor een vast bedrag per maand fietsen klanten door de stad op de Swapfiets Power 7. De e-bike is voorzien van Bosch middenmotor, krachtige uitneembare accu en is maandelijks opzegbaar.

Swapfiets introduceert e-bike met blauwe band

De elektrische Swapfietsen zijn in Nederland als eerste verkrijgbaar in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De introductie is op het moment dat het bedrijf 100.000 klanten heeft in Nederland. Swapfiets is nu het eerste bedrijf dat in meerdere landen een maandelijks opzegbaar abonnement voor e-bikes introduceert.

Power 7 met 200 kilometer bereik

De Swapfiets Power 7 is voorzien van een Bosch middenmotor die tot een snelheid van 25 kilometer per uur ondersteunt. Dankzij de krachtige accu heeft de e-bike een bereik van 200 kilometer en is dus ook geschikt om grotere afstanden af te leggen. In het frame van de fiets is een uitneembare accu verwerkt, waardoor de accu in huis kan worden opgeladen. Dit laatste is een groot voordeel voor inwoners van drukke binnensteden die geen schuurtje of oprit hebben om hun e-bike op te laden.

Duurzaam vervoersmiddel voor in de stad

Steven Uitentuis, medeoprichter Swapfiets: “In grote steden blijft mobiliteit een uitdaging. Hoe faciliteer je mensen in hun zoektocht naar duurzame vervoersmiddelen? De fiets is daarin een logische keuze, maar voor wie dagelijks de hele stad door moet is dat een ander verhaal. Daarom komen we nu met een elektrische Swapfiets. Hetzelfde aantrekkelijke abonnement zonder kopzorgen, maar met elektrische aandrijving zodat je zonder te zweten bij je afspraak kunt komen.”

Vanaf 17 juni verkrijgbaar

De fiets is vanaf 17 juni leverbaar in Den Haag en Rotterdam en een maand later in Amsterdam. Klanten die een Deluxe 7 bezitten, kunnen deze gedurende twee weken kosteloos ‘swappen’ voor een Power 7. Ook voor het e-bike fietsabonnement van Swapfiets geldt dat service aan huis óf in de winkel bij de prijs inbegrepen zijn.

 

Meer weten over Swapfiets en de gedachte erachter?

 

Reageer op dit artikel