nieuws

Autofabrikant General Motors lanceert ARĪV e-bikes (met VIDEO)

Elektrische fietsen 1679

Autofabrikant General Motors lanceert ARĪV e-bikes (met VIDEO)

General Motors, producent van automerken als Cadillac en Chevrolet, presenteerde vrijdag in Amsterdam hun nieuwe e-bikemerk ARIV. De e-bikes van ARIV worden als eerste gelanceerd in Nederland, Duitsland en België.

General Motors gaat met ARĪV twee modellen lanceren: een compacte e-bike met de naam Meld en de Merge, een vouw e-bike. De modellen zijn bedoeld voor de grote steden als ‘last mile’ oplossing. De fietsen zijn online te bestellen en de service wordt verzorgd door monteurs van Live Cycle in Duitsland. ARĪV e-bikes worden als eerste gelanceerd in Nederland, Duitsland en België omdat in deze landen de vraag naar e-bikes met lithium-ion batterijen het grootst is.

Prijzen per land

In België en Nederland kost de ARĪV Meld € 2.800,-, de ARĪV Merge is te bestellen voor € 3.400,-. ARĪV start in het tweede kwartaal van 2019 met de uitlevering van e-bikes aan klanten. De fietsen zijn vanaf juli 2019 leverbaar.

Afmontage modellen

Voor de modellen van ARĪV heeft General Motors een lithium ION batterij ontwikkeld van 250 watturen en een motor MID Drive, 250 watt. Ondanks zijn formaat levert de motor voor dit segment veel power en heeft hij een hoog koppel. Voor- en achterlicht zijn geïntegreerd in het frame en de zadelpen. De kabels zijn weggewerkt in het frame wat de fiets een strak uiterlijk geeft.

Makkelijk vouwbaar

Het compacte design van beide modellen maakt het fietsers gemakkelijker om door het verkeer te manoeuvreren en om de e-bike op te bergen. De ARĪV Merge is eenvoudig op te vouwen, waarbij gebruikers hun fiets nog steeds op de twee wielen vooruit kunnen rollen.

Connected en smart

Beide ARĪV e-bikes zijn via Bluetooth verbonden met de ARĪV app. Deze voorziet de fietser van rijgegevens, zoals snelheid, afstand, resterende batterijduur, het ondersteuningsniveau van de motor, afgelegde afstand en meer. Extra functies voor de app staan in de planning, zoals een feature die fietsers op basis van een voorspellend algoritme helpt om transpiratievrij op hun bestemming te arriveren.

Quad Lock

Elke ARĪV Merge en Meld is voorzien van een Quad Lock. Daarmee bevestigen fietsers hun smartphone veilig op de e-bike. Quad Lock heeft tevens een geïntegreerde USB-poort die het mogelijk maakt om de smartphone onderweg op te laden.

 

 

Reageer op dit artikel