nieuws

BN-ers testen als eersten nieuwe Cortina E-Mozzo e-bike

Elektrische fietsen 1758

Stoer, strak en snel. Dat is de gloednieuwe e-bike van Cortina met krachtige Shimano middenmotor: de E-Mozzo. Een groep stoere, bekende Nederlandse mannen zoals JayJay Boske en Thomas Cox testten hem in Amsterdam.

BN-ers testen als eersten nieuwe Cortina E-Mozzo e-bike

Amsterdam is de perfecte plek om een snelle en stoere e-bike te lanceren. Het parkeerprobleem, de drukte en de scooter die sinds kort verplicht op de rijbaan moet, zijn redenen om de overstap te maken van de auto/scooter naar de elektrische fiets.

Shimano Steps-middenmotor

Nadat de elf mannen een korte instructie over de Cortina E-Mozzo hebben gekregen, kan de fietstour beginnen. De mannen proberen de e-bike uiteraard op volle snelheid en ervaren zo optimaal de krachtige Shimano Steps E6100-middenmotor. Dankzij de Shimano hydraulische schijfremmen remt de e-bike razendsnel, ideaal voor onverwachtse situaties in een drukke stad. Na een ludieke toer door het Vondelpark en het centrum van Amsterdam zijn de deelnemers aan de BN-testtoer duidelijk: “Die scooter van mij gaat binnenkort de gracht in!”

E-bike niet (alleen) voor (schoon)moeders

De meeste mannen kennen de elektrische fiets vooral als vervoersmiddel van hun (schoon)moeder, maar sinds het evenement is daar verandering in gekomen. De reacties zijn enthousiast: het merendeel van de mannen die in het dagelijks leven het liefst hun auto of scooter pakken, ziet de Cortina E-Mozzo als ideaal vervoersmiddel voor in de stad en vindt het design van deze fiets heel strak.

Reageer op dit artikel