nieuws

Bafang en American Eagle lanceren dual-suspension e-MTB

Elektrische fietsen 1367

Bafang en het Nederlandse American Eagle lanceren op de China International Bicycle Fair in Shanghai een dual-suspension e-MTB, aangedreven door de Bafang M500 middenmotor. De e-MTB is speciaal ontwikkeld voor het UCI e-MTB World Championship.

Bafang en American Eagle lanceren dual-suspension e-MTB

Om een e-MTB voor het wereldkampioenschap (dat in augustus in Mont Saint Anna, Canada verreden wordt) te ontwikkelen, heeft Bafang samenwerking gezocht met het Nederlandse American Eagle.

Onder leiding van American Eagle product manager en olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens is een dual-suspension frame ontwikkeld. Hierin is het Bafang M500 aandrijfsysteem volledig geïntegreerd.

Bafang M500-motor

De middenmotor wordt gevoed door een in-tube accu. De M500-motor levert een maximum koppel van 95 Nm en weegt slechts 3 kg. Het frame is van carbon en geschikt voor 29-inch wielen, met 100 mm veerweg voor en achter.

Aandeel e-MTB groeit

Bafang en het Nederlandse American Eagle lanceren op de China International Bicycle Fair in Shanghai een dual-suspension e-MTB, aangedreven door de Bafang M500 middenmotor. De e-MTB is speciaal ontwikkeld voor het UCI e-MTB World Championship.

Het Bafang M500 aandrijfsysteem is volledig geïntegreerd in het dual-suspension frame.

“In alle belangrijke Europese markten groeit het aandeel van e-bikes en pedelecs jaarlijks met 20%, en e-MTB’s laten in sommige landen zelfs een dubbele groei zien”, zegt Jack Brandsen, de Europese Europe General Manager van Bafang Electric Motor Science Technology B.V.

“Op de beursvloer hier in China zien we dat de e-MTB meer en meer de plaats inneemt van de hoger geprijsde gewone MTB’s. Diezelfde trend is zichtbaar ‘in het veld’, waar je steeds meer mountainbikers tegenkomt die op een elektrische MTB rijden.”

Potentie Bafang

De samenwerking met American Eagle en Bart Brentjens is voor Bafang een prachtige kans, zegt Brandsen. “Samen hebben we een e-MTB ontwikkeld waarmee races gewonnen kunnen worden. Het UCI Wereldkampioenschap biedt voor ons het perfecte podium om onze potentie op gebied van prestaties en technologie te demonstreren.”

Reageer op dit artikel