nieuws

Veel winnaars in Nationale e-biketest van De Telegraaf

Elektrische fietsen 6178

Na de AD Fietstest publiceerde De Telegraaf afgelopen weekend hun Nationale e-biketest. Voor deze test die De Telegraaf samen met de Consumentenbond organiseerde, werden 35 e-bikes in drie categorieën getest door honderd testfietsers. Sparta, Ebike Das Original en Trek kregen het predicaat Winnaar.

Veel winnaars in Nationale e-biketest van De Telegraaf
Ebike Das Original won voor de tweede keer in de categorie met middenmotor en naafversnelling.

Voor de Nationale e-biketest fietsten de testfietsers in het Gelderse Oosterbeek op een parcours van 10 kilometer. Gemiddeld werd er op de fietsen 120 kilometer gereden. Na terugkomst gaven de fietsers hun gebruiksoordeel, met onder meer aandacht voor de stabiliteit van het frame, de kwaliteit van de onderdelen, de mate van trapondersteuning en het gedrag op de diverse segmenten van het testparcours.

Technisch oordeel

Dit is gecombineerd met een technisch oordeel waarvoor bij alle fietsen in de werkplaats van de Fietsersbond werd gekeken naar het gewicht en de afwerking en werking van onderdelen als de motor, remmen en versnellingen. Onderstaand een overzicht van de drie categorieën met de winnaar, beste koop en best scorende fietsen per categorie. Klik hier voor de link naar de Fietsspecial van De Telegraaf met alle testresultaten.

Categorie 1: e-bikes met voorwielmotor en naafversnelling

  • Winnaar: Sparta F8 LTD 400 Wh (vier sterren)

  • Beste Koop: Batavus Fonk E-go

  • Drie sterren:

Cortina E-U4 Transport

Gazelle PuurNL HFB

Union Fast T7

BSP Metropolis E Shimano N7

Categorie 2: e-bikes met middenmotor en naafversnelling

  • Winnaar: Ebike Das Original COMFORT 004 Dutch

  • Beste Koop: Hercules Roberta F8

  • Vijf sterren:

Koga Pace B10 Mixed

Kalkhoff Image 5.B Advance BLX

Flyer GOTOUR2

Gazelle Orange C7

Categorie 3: e-bikes met middenmotor en derailleurversnelling

  • Winnaar: Trek UM5+

  • Beste Koop: Cube Touring Hybrid EXC

  • Vijf sterren:

Cannondale Quick Neo EQ

Specialized Turbo Como 4

Bulls Lacuba Evo Lite 11 CAP

Sparta M9B Active Plus

Cannondale Tesoro Neo X1

Flyer Gotour 5 7.10

 

Reageer op dit artikel