nieuws

Specialized en Stromer winnen award Bike of the Year in België

Elektrische fietsen 2162

De Belgische mobiliteitsorganisatie VAB organiseerde dit jaar voor de vijfde keer de verkiezing Bike of the Year. Begin april werden de winnaars van deze verkiezing bekendgemaakt. Bij de elektrische fietsen was het goud voor de Specialized Turbo Como, bij de speed pedelecs won de Stromer ST3.

Specialized en Stromer winnen award Bike of the Year in België

Voor de eerste keer was er ook een Fleet Bike Brand of the Year. In die categorie wordt geen specifieke fiets verkozen, maar wel een merk dat zich het beste profileert in de zakelijke markt (fleets, verhuur, leasing, en dergelijke). Hierin was ook het merk Stromer de winnaar. Peter Kraaijvanger nam de award in ontvangst namens Specialized en Kobe Broos van Stromer kreeg de awards voor de speed pedelec en Fleet Bike Brand werd in ontvangst genomen door Kobe Broos van Stromer.

Top 3 E-bikes van het jaar

 

1. Specialized Turbo Como 3.0

Waarom?  Deze fiets werd door zowel de professionele als particuliere jury sterk gewaardeerd om de uitstekende afwerking in combinatie met het vlotte stuurgedrag en de stille motor.

 

 

2. Thompson Enigma

Waarom? De Enigma werd geroemd om zijn goede wendbaarheid en aangename stuurgedrag.

 

 

3. Trek UM5+

Waarom? Deze Trek kreeg hoge scores voor kwaliteit en degelijkheid van de uitrusting.

 

 

 

Top 3 Speed pedelecs van het jaar

 

1. Stromer ST3

Waarom? De in het frame weggewerkte bekabeling zorgt voor de Stromers knappe looks. Ook rijdt hij uitmuntend.

 

 

2. Riese & Muller GT Touring HS ABS

Waarom? De kracht en soepelheid van de motor vielen erg in de smaak. De fiets heeft een zéér goede vering en werd als een van de beste elektrische fietsen gekozen door de aanwezigheid van ABS.

 

3. M1 Sterzing GT S-pedelec

Waarom? Door zijn supersportieve looks en pittig rijgedrag kreeg deze speedpedelec van één jurylid zelfs de bijnaam ‘het beest’.

 

Bike of the Year

Aan het begin van het fietsseizoen stelt VAB de beste elektrische fietsen voor bij de uitreiking van Bike of the Year. Een jury van consumenten aangevuld met professionals uit de fietswereld hebben de 30 deelnemende fietsen aan de verkiezing van ‘Fiets van het Jaar’ proefgereden en geëvalueerd.

Mobiliteitsorganisaties VAB

Voor mobiliteitsorganisatie VAB wordt de fiets steeds belangrijker: “Veel mensen zijn de files beu en stappen over op de elektrische fiets. Met VAB-Fietsbijstand en VAB-Fietsverzekering sprongen we vroeg mee op de trein van de toenemende fietsverplaatsingen.”

 

 

Reageer op dit artikel