nieuws

Nieuwe e-bikes met derailleur van Cannondale

Elektrische fietsen 2164

Nieuwe e-bikes met derailleur van Cannondale
De Quick NEO EQ. Foto Cannondale

Cannondale heeft twee nieuwe e-bikes met derailleur gelanceerd: de Quick NEO EQ en de Tesero NEO X. De Quick NEO EQ lijkt geometrisch op een racefiets en de Tesero NEO X is een mix van MTB en trekking. Beide e-bikes scoorden vijf sterren in de onlangs gehouden Nationale E-biketest van De Telegraaf.

De Quick NEO EQ is een prima e-bike voor de fietser die behoefte heeft aan een diverse en uitdagende workout of voor het dagelijkse forensenverkeer. Het frame van de Quick NEO EQ is zodanig gemaakt dat die stabiliteit biedt bij hogere snelheden en soepel is bij lagere snelheid. Het heeft de snelheid, het responsieve en wendbare gevoel van een racefiets en de comfort van het rechtop zitten.

Accu geïntegreerd

De Quick NEO EQ is uitgerust met een geïntegreerde drager, spatborden, Supernova verlichting en veelzijdige WTB Exposure Tubeless ready banden. Geïntegreerd in de onderbuis zit de 500 WH PowerTube accu van Bosch. De integratie van de accu zorgt voor een fraai en stijlvol uiterlijk en wordt door het frame beschermt. Binnen twee uur is de accu van de e-bikes voor 50 procent opgeladen en binnen 4,5 uur is deze helemaal vol. Prijs van de Quick Neo EQ is € 3.299,-.

Kiox boordcomputer

Daarnaast is deze voorzien van Bosch’ compacte, heldere en stijlvolle boordcomputer Kiox. De compacte kleurendisplay biedt alle functies die een sportieve fietser nodig heeft. De display wordt aangestuurd door een aparte eenheid met drukpunten en leveren rijgegevens over de acculading, hartslag, snelheid en prestaties.

Tesoro NEO X

De Tesoro NEO X is een combinatie van een mountainbike en trekkingfiets. Deze e-bike is compleet uitgerust voor actief gebruik met de 29” wielen, all terrain banden, voorvering, een subtiel verpakte Bosch accu, verlichting, spatborden, een fietsendrager en -standaard. Ook hier zit de 500 WH PowerTube accu van Bosch geïntegreerd in de onderbuis.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

TesoroNeoX

Sportieve zitpositie

De zitpositie is afgeleid van een mountainbike en zorgt voor een goede controle op verschillende ondergronden en een goed zicht. De 29” -wielen zijn voorzien van lichtlopende multi-surface banden die ideaal zijn voor verharde en onverharde wegen. De accu-cover past naadloos in het frame waardoor deze veilig afgesloten is en netjes op zijn plek blijft zitten.

Boordcomputer Purion

De Tesoro NEO X is voorzien van de minimalistische boordcomputer Purion. Op het scherm staan de laadtoestand, snelheid, rijmodus, actieradius, tripafstand en totale afstand vermeld. Tijdens het rijden kun je het apparaat makkelijk en veilig bedienen. Met je duim kies je tussen de vijf rijmodussen: turbo, sport/eMTB, tour, eco en uit. Prijs van de Tesoro NEO X  is vanaf € 2.999,-.

Lees ook

Veel winnaars in Nationale E-biketest van De Telegraaf 

 

Foto's

Reageer op dit artikel