nieuws

Nieuw Belgisch merk: Cowboy e-bikes

Elektrische fietsen 21099

Nieuw Belgisch merk: Cowboy e-bikes

De Belgische start-up Cowboy betreedt de Nederlandse markt met een e-bike. De elektrische fiets is speciaal ontworpen voor de moderne urban forens en combineert slimme technologie met een verrassend ontwerp.

Cowboy werd in 2017 in Brussel opgericht en haalde in 2018 10 miljoen euro op bij internationale investeerders. Nu lanceert Cowboy haar 2019-model en wordt het merk geïntroduceerd in zowel Nederland, Frankrijk als Duitsland. De verkoop gaat via de eigen website cowboy.com. Met de Cowboy zijn een miljoen testkilometers gereden.

Opwindende fiets voor het stadsverkeer

Oprichter en CEO Adrien Roose: “We zijn met Cowboy gestart met de visie om de meest opwindende fiets voor stadsverkeer te bouwen. Door het elimineren van de drie belangrijkste hindernissen wat elektrische fietsen betreft – hoge kosten, slecht ontwerp en oubollige technologie – willen we van elektrische fietsen een praktisch en regulier transportmiddel maken. We zijn van mening dat onze prijs en positionering het best voldoet aan de behoeften van onze doelgroep: stadsbewoners die willen ontsnappen aan de beperkingen en stress van het dagelijkse woon-werkverkeer.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Design en tech gaan hand in hand

De Cowboy kenmerkt zich volgens de makers als een slanke, lichte en wendbare, elektrische fiets, gemaakt van hoogwaardige materialen en aangepaste montage. De fiets weegt 16 kilo en heeft een lichte, compacte en verwisselbare batterij met een bereik van maximaal 70 kilometer. De fiets past zich meteen aan vanaf het moment dat de rijder start met trappen. Heeft de rijder meer kracht nodig? De automatische motorassistentie detecteert dat gelijk en past zich aan, zonder dat de rijder hoeft te schakelen. Door de geïntegreerde voor- en achterlichten valt de fiets goed op in het verkeer, terwijl het achterlicht tijdens het remmen feller licht geeft.

Connected op de fiets

De fiets wordt bestuurd via de Cowboy-app die beschikbaar is voor iOs en Android. De verbinding tussen de fiets en de app wordt tot stand gebracht via bluetooth, waardoor de eigenaar een veilige digitale sleutel heeft om de fiets te activeren. Een live dashboard houdt de rijder op de hoogte van de status van de rit op het gebied van snelheid, duur, afstand en batterijniveau. De app maakt het ook mogelijk om het voorlicht aan en uit te zetten en heeft een geïntegreerd navigatiesysteem. Als de fiets wordt gestolen, helpt de functie ‘Find My Bike’ in de app om het via GPS terug te vinden dankzij de ingebouwde SIM-kaart.

Het artikel gaat verder na de foto.

De Cowboy-klantenservice staat 24/7 paraa

Van proefrit tot dagelijks woon-werkverkeer, Cowboy-rijders hebben altijd toegang tot de klantenservice. Elke klant kan de fiets van tevoren testen en heeft de mogelijkheid om op elk gewenst moment rechtstreeks contact op te nemen met de Cowboy-klantenservice en om hulp te krijgen bij lokale servicestations. Het diagnostische systeem op afstand verzendt pushmeldingen via de app om de rijder attent te maken op onderhoudsvereisten, als bijvoorbeeld remblokken moeten worden vervangen of als de banden moeten worden geïnspecteerd.

De Cowboy is te koop voor € 1.990,-. Cowboy onderzoekt de mogelijkheden om een flagshipstore in Nederland te openen.

Reageer op dit artikel