nieuws

Weer brand bij Stella

Elektrische fietsen 999

Het was weer raak bij Stella in Nunspeet. Gisteravond brak er rond half 10 een brand uit. Omdat er in juli ook al een grote brand was bij Stella zette de brandweer fors in en werden meerdere eenheden uit omliggende gemeente opgeroepen. De brand was minder heftig dan in juli, nu was deze binnen een uur onder controle. De brand verwoestte 36 inruil e-bikes en 80 inruil accu’s.

Weer brand bij Stella
Het pand van Stella in Nunspeet. Foto Tweewieler

De brandweer onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet kan nog weinig zeggen over de schade aan het pand en de oorzaak van de tweede brand in korte tijd bij Stella. Afgelopen zomer brandde een loods met nieuwe fietsaccu’s uit aan de Hullerweg. Nu was de brand in een pand aan de Oosteinderweg op de afdeling retourgoederen, waar veel minder accu’s liggen.

Reactie Stella

Stella zegt in een reactie: “Op de retourafdeling staan inruilfietsen van Stella maar ook e-bikes van andere merken. Er stond een palletbak met 80 retour accu’s van verschillende merken e-bikes. De precieze oorzaak van de brand wordt nu onderzocht. We voldoen aan alle vergunningen en hebben ook bovenwettige maatregelen genomen. In ons nieuwe pand is een bunker gebouwd, zodat een brand zoals in juli niet meer voor kan komen. We zijn flink geschrokken, maar zijn blij dat de schade lijkt mee te vallen doordat de brandweer en burgemeester snel en goed gehandeld hebben.”

Brand in bestelbus

Stella kwam in november ook in het nieuws vanwege een brand. Toen brandde een bezorgbus van Stella in Wormer volledig uit. In de bus stonden meerdere elektrische fietsen en volgens Stella 10 accu’s. Goed om te vermelden is wel dat bij alle drie branden nog niet bewezen is dat de oorzaak van de brand bij de accu’s ligt.

Lees meer over veilige opslag en omgang met accu’s

Expertartikel Bosch: beschadigde accu’s, hoe ga je daarmee om?

Fietsaccu’s veilig opslaan, 10 tips

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel