nieuws

Tracefy ontvangt 300.000 euro aan startkapitaal voor GPS-tracker

Elektrische fietsen 1029

De vlag kan uit bij het Delftse bedrijf Tracefy van Jeroen van Kester en Niels Penning. Gisteren werd bekend dat ze € 300.000,- startkapitaal ontvangen uit het Zuid-Hollandse seedfonds UNIIQ. Mei vorig jaar kwam Chris Koppert (voormalig directeur van BBB Cycling) bij het bedrijf als investeerder en strategisch adviseur.

Tracefy ontvangt 300.000 euro aan startkapitaal voor GPS-tracker
© Verkijk

Tracefy, ontvangt de € 300.000,- van UNIIQ voor het doorontwikkelen en opschalen van hun innovatie. Tracefy heeft een GPS-oplossing ontwikkeld voor e-bikes die ingebouwd kan worden in het frame en is aangesloten op de accu. “Wij zijn heel blij met de investering van UNIIQ. We hebben nog zoveel ideeën voor verdere ontwikkeling van ons systeem en met deze investering kunnen we daar vorm aan geven”, zegt oprichter Jeroen van Kester.

In 2016 pilot met Cortina

Niels Penning en Jeroen van Kester kwamen in 2016 met een pilot van 100 Cortina Smartbikes op de markt. Via de app kunnen consumenten zien waar hun e-bike is, wanneer en hoeveel hij gebruikt wordt en hoe vol de accu nog is. Waardevol met het oog op diefstal maar ook om het eigen gebruik te volgen. Voor fleetmanagers is het interessant om hun ‘vloot’ aan e-bikes optimaal te beheren middels de data die met de GPS-trackers verzameld wordt. Voor deze doelgroep is een veel uitgebreider online dashboard ontwikkeld.  “De investering van UNIIQ brengt ons naast een financiële injectie ook een hele mooie partner op strategisch vlak. De kennis en het netwerk van UNIIQ en haar partners is erg welkom”, zegt mede-oprichter Niels Penning.

Real-time inzicht in gebruik

Tracefy onderscheidt zich van andere aanbieders door niet slechts de hardware (slimme GPS-tracker) te leveren, maar juist de focus te leggen op het toegankelijk en inzichtelijk maken van de verzamelde data. Voor fleetmanagers (zoals bezorgdiensten van maaltijden, deel- en huurfietsaanbieders of fietsmerken) betekent dit toegang tot geaggregeerde data van al hun e-bikes in één makkelijk online dashboard.

Connected e-bikes in strijd tegen diefstal

E-bikes zijn populair bij het dievengilde. Naar schatting 1 op de 10 e-bikes wordt gestolen. De GPS-oplossing van Tracefy zorgt ervoor dat de e-bike nu zowel fysiek als digitaal ‘op slot kan worden gezet’. De GPS-trakcer biedt ook verzekeringsmaatschappijen een extra wapen in de strijd tegen diefstal.

Uit wielerliefde begonnen

Het Delftse Tracefy is de vrucht van een passie voor rijwielen. Jeroen van Kester, een van de twee oprichters, runde een succesvolle fietsenwinkel. Niels Penning, de andere oprichter, werkte tijdens zijn studie in de winkel van Jeroen en heeft zich na zijn studie Industrieel design aan de TU Delft ontwikkeld tot expert op het gebied van IoT. Om het team compleet te maken is oud-wielerprof en oprichter van BBB Cycling Chris Koppert aangetrokken als adviseur en angel investeerder.

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel