nieuws

Ingeruilde accu oorzaak brand Stella

Elektrische fietsen 2957

De brand bij Stella vorige week werd veroorzaakt door een ingeruilde accu. Dat blijkt uit onderzoek van de brandweer. De brand ontstond op de retourafdeling. Stella-directeur Wilco van der Kamp geeft in De Stentor aan dat het risico op brand veel groter is bij gebruikte accu’s.

Ingeruilde accu oorzaak brand Stella
Eigenaren Daan van Renselaar links) en Wilco van der Kamp. Foto Tweewieler

Wilco van der Kamp zegt in het interview met De Stentor: “Met nieuwe batterijen zijn eigenlijk nooit problemen. Het risico zit vooral in gebruikte batterijen van ingeruilde fietsen. Je weet niet wat daarmee gebeurd is, of ze een keer gevallen zijn. Mensen hebben er misschien zelf mee lopen knutselen. Wij zorgen ervoor dat retouraccu’s in een speciale verpakking bewaard worden buiten het pand in palletbakken voor batterijen. De accu’s die in de hal lagen waar de brand was, waren de dag ervoor binnengebracht en moesten nog worden doorgemeten.”

Brandstichting

Op de vraag van De Stentor dat er gesuggereerd wordt dat het gaat om brandstichting omdat fietsenmakers te veel concurrentie zouden hebben van Stella, antwoordt Van der Kamp: “Dat is totale onzin. Wij hebben veel steun van de lokale ondernemers. Bovendien is er geen enkele aanwijzing voor brandstichting, we hebben ook geen inbraakalarm gekregen.”

Geen gevaarlijke stoffen

De brand brak donderdagavond 17 januari om half 10 ’s avonds uit en was binnen een uur onder controle. Volgens metingen zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Bron: De Stentor, Sandra Veltmaat

Reageer op dit artikel