nieuws

Allianz biedt extra garantie voor e-bikes

Elektrische fietsen 809

Verzekeraar Allianz Global Assistance breidt de Kortlopende Fietsverzekering uit met een extra garantie voor e-bikes. Wie kiest voor deze dekking kan rekenen op reparatie of vervanging van de accu en aandrijving indien er een defect optreedt, ook na het verstrijken van de fabrieksgarantie.

Allianz biedt extra garantie voor e-bikes

Allianz speelt met deze extra garantie in op de groei in de verkoop van e-bikes en vooral het aantal problemen met de accu. Uit een onderzoek van RADAR dat bestond uit een testpanel van 20.000 e-bike bezitters blijkt volgens Allianz dat  ruim 1 op de 5 e-bikebezitters (21%)  weleens problemen  heeft gehad met de e-bike en dan met name met de accu.

Levensduur valt tegen

De levensduur van de accu valt soms  tegen en het opladen van de accu zorgt voor de nodige storingen. “Tegelijkertijd meldt het AD dat het aantal branden met accu’s aanzienlijk toeneemt, en zelfs explosies komen voor. Wie hierover een klacht bij de winkelier of fabrikant neerlegt, wordt lang niet altijd tevreden gesteld”, zo geeft Allianz aan.

Klanten op accu meer zekerheid

Het is voor Allianz Global Assistance een van de redenen om klanten juist op de accu meer zekerheid te bieden. De meeste mankementen aan de accu zijn niet gedekt onder de dekking Schade. Wie na de fabrieksgarantie van gemiddeld 2 jaar problemen met de accu krijgt, moet soms flink in de buidel tasten. De aanschaf van een nieuwe kost al gauw zo’n 400 euro.

Wijziging vanaf 1 december

Per 1 december wijzigt Allianz Global Assistance de Kortlopende Fietsverzekering. Een van de veranderingen voor de Kortlopende Fietsverzekering is de mogelijkheid om een verlengde e-bike garantie af te sluiten. Accu’s die defect zijn worden met deze dekking kosteloos gerepareerd of vervangen. Daarnaast zijn ook problemen gedekt die zich aan de motor of het display voordoen.

Lees ook

Vraagbaak: Wat doet een kredietverzekeraar?

Reageer op dit artikel