nieuws

4 gestolen Gazelle e-bikes terug dankzij GPS-protectie

Elektrische fietsen 1770

Sinds Gazelle GPS-protectie op haar connected e-bikes toepast, zijn er 4 van deze fietsen gestolen. Dankzij track&trace zijn alle 4 de e-bikes weer teruggevonden. Reden voor Gazelle om een nieuwe ‘antidiefstalfiets’ te introduceren; de Grenoble C8 HMB Connect.

4 gestolen Gazelle e-bikes terug dankzij GPS-protectie

Eerder dit jaar introduceerde Gazelle haar eerste fiets met GPS-protectie. Sindsdien zijn er 4 van gestolen, de laatste afgelopen week. Volgens de ANWB die de fietsverzekering bij de e-bikes verzorgt, zijn het ‘opvallend positieve cijfers’. Uit diefstalgegevens blijkt dat deze fiets gemiddeld veel minder vaak wordt gestolen dan vergelijkbare e-bikes zonder GPS-protectie. De conclusie van de ANWB en Gazelle is dat het gele label op de fiets met het opschrift ‘GPS protected’ dieven afschrikt.

ANWB: meer fietsen met GPS-protectie uitrusten

“Track and trace op fietsen heeft zich bewezen. Het dievengilde laat de e-bikes in het fietsenrek vaker staan, omdat het bang is te worden gevolgd en getraceerd. De kans dat een fiets bij diefstal wordt teruggevonden, is levensgroot”, zegt Klaas Kregel van het verzekeringsbedrijf van de ANWB. “We zijn groot voorstander om meer fietsen met track and trace uit te rusten, juist vanwege de preventieve werking. Daardoor zijn we ook in staat om fietsverzekeringspremies gelijk te houden.”

Gazelle Grenoble C8 HMB Connect

De Grenoble C8 HMB Connect is de nieuwste extra beveiligde e-bike uit de Gazelle-collectie. “Als dieven toch aan de haal gaan met de Grenoble C8 HMB Connect, dan is één ding zeker: zij krijgen een recoveryteam achter zich aan. Dat doet er na melding van diefstal alles aan om de fiets zo snel mogelijk te lokaliseren en terug te halen. Als dat niet binnen 48 uur lukt, wordt gezorgd voor een alternatief zodat de gedupeerde fietser snel weer kan rijden”, zegt Gazelle.

Luxe en veilig

De Grenoble C8 HMB Connect, te bekijken in Gazelles Experience Centers, is luxe afgemonteerd. Lederen handvatten, het gelzadel en de geveerde zadelpen en voorvork zorgen voor comfort. De afwerking maakt de fiets bovendien veilig, zegt de fabrikant. “De hydraulische remmen leveren veel remkracht en de brede banden verbeteren de wegligging. De fiets heeft Fendervision ledverlichting die geïntegreerd is in het spatbord. De lichtbundel aan de voorzijde is in hoogte verstelbaar. Daarbij is er van voren, achteren én opzij verlichting. De fietser valt zo veel beter op in het verkeer.”
Lees ook: Gazelle is dieven met antidiefstalfiets te slim af

Reageer op dit artikel