nieuws

Upgrades en krachtiger motor voor Qwic Performance speedbikes

Elektrische fietsen 5636

Qwic heeft de nieuwe serie Performance e-bikes op diverse punten aangepast. Componenten zoals de stuurpen, de zadelpen en het display zijn vernieuwd. Ook krijgen de speedbikes een krachtiger motor.

Upgrades en krachtiger motor voor Qwic Performance speedbikes

Qwic rust de nieuwe modellen binnen de Performance serie uit met een verstelbare stuurpen voor de juiste zithouding, ook voor de langere ritten. Daarnaast zijn de speedbikes uitgerust met een Ergon zadel en handvatten. De pedalen bieden extra grip. Andere aanpassingen zijn een extra lang spatbord tegen opspattend water en de luchtgeveerde voorvork.

Post Modern Parallelogram zadelpen

Alle nieuwe speedbikes binnen de Performance Serie zijn uitgevoerd met de Post Modern Parallelogram zadelpen. “Een zeer luxe verende zadelpen die ook op snelheden tot 45 km/h een hoog niveau van comfort biedt”, zegt Qwic. De extra dikke Schwalbe Marathon GT banden worden geleverd met een autoventiel, zodat de banden beter op spanning blijven.

Voorts zijn alle nieuwe modellen binnen de Performance serie uitgerust met een MIK-bagagedrager. Dit is een zogeheten open source systeem. Daarop kunnen tassen en manden van diverse merken (AGU, Basil, Racktime, Ortlieb) eenvoudig bevestigd worden.

TDCM achterwielmotor vervangt Qwic motor

Qwic heeft de nieuwe serie Performance e-bikes op diverse punten aangepast. Componenten zoals de stuurpen, de zadelpen en het display zijn vernieuwd. Ook krijgen de speedbikes een krachtiger motor.

Om onderscheidend te zijn ten opzichte van de vele speedbikes op de markt biedt QWIC een unieke combinatie van design, snelheid en comfort. 

Alle nieuwe modellen zijn voorzien van een nieuwe motor; de TDCM achterwielmotor. Deze motor wordt ook gebruikt in de luxere Strömer en Klever e-bikes.  “We hebben jarenlang gewerkt met onze eigen achterwielmotor. Die was krachtig, maar bracht kwalitatief uitdagingen met zich mee. Daarom stappen we over op de TDCM achterwielmotor”, zegt Qwic.

Extra power van de motor vraagt ook om zwaarder geschut voor wat betreft versnellingen. Zo hebben de nieuwe modellen een extra versnelling erbij gekregen; wat resulteert in de RD11, MD11 en MA11.

Smartphone wordt display

Ook nieuw is de displayconsole. Deze is klein en compact, en wordt middels Bluetooth gekoppeld wordt aan de smartphone. “Met de integratie van dit nieuwe displayconsole zet de Performance serie een volgende stap richting volledige digitalisering; de smartphone wordt het display. Via de QWIC app wordt de fiets bediend en alle beschikbare informatie getoond”, zegt de fabrikant.

Nieuwe kleuren

Aan de diverse modellen binnen de Performance Serie zijn nieuwe kleuren toegevoegd in zowel de Diamond als Trapez-frames. Tevens zijn de Diamond-frames vanaf volgend jaar in meerdere maten beschikbaar: Medium (48) en Large (53).

Reageer op dit artikel