nieuws

Europese Commissie gaat antidumpingheffingen opleggen

Elektrische fietsen 629

De Europese Commissie heeft eind vorige week een document openbaar gemaakt waaruit blijkt dat er antidumpingheffingen doorgevoerd gaan worden die variëren van 18,8 procent tot 79,3 procent.

Europese Commissie gaat antidumpingheffingen opleggen

Met deze heffingen wil de Europese Commissie de Europese fietsfabrikanten beschermen tegen oneerlijke concurrentie uit China door de import van goedkope Chinese e-bikes. Moreno Fioravanti, secretaris-generaal van de European Bicycle Manufacturers Association (EBMA) zegt hierover:  “De EBMA juicht de publicatie door de Europese Commissie toe van haar voornemen om definitieve antidumpingmaatregelen in te voeren op e-bikes die uit China worden geïmporteerd. Samen met de eerdere bekendmaking van het voornemen van de Commissie om antisubsidiemaatregelen in te stellen, zullen de totale aanvullende rechten waarschijnlijk 18,8% tot 79,3% bedragen. Het onderzoek van de Commissie heeft nu het bestaan ​​aangetoond van dumping, subsidies en schade voor Europese e-fietsfabrikanten, aangezien Chinese e-bikes de EU met een alarmerende snelheid en kunstmatig lage prijzen hebben overstroomd. De verborgen kosten van Chinese e-bikes en de schade voor de Europese industrie en banen worden nu onthuld. Definitieve handelsbeschermende maatregelen beschermen 90.000 EU-werknemers en meer dan 800 MKB-bedrijven tegen oneerlijke concurrentie uit China. ”

Importeurs voorzien grote schade

Het collectief van Europese importeurs van elektrische fietsen geven aan dat er nog geen definitieve beslissing is, maar dat er alleen bekendgemaakt is ‘wat de Commissie van plan is te doen. In het document dat nu openbaar gemaakt is, kondigt de Commissie de instelling van antidumpingrechten aan… Deze heffingen zijn echter pas 100% definitief als de regeling officieel is gepubliceerd.’ Het collectief geeft verder aan dat als de Commissie doorgaat met de voorgestelde antidumpingrechten ‘dit de reeds aan Europese importeurs geleden schade zal vergroten en het begin van duistere dagen zal markeren voor de hele Europese elektrische fietssector en voor alle EU-burgers die een elektrische fiets gebruiken of van plan zijn te gebruiken.’
Alle belanghebbende partijen kunnen tot 12.00 uur op 26 november opmerkingen over deze openbaarmakingsdocumenten aan de Commissie sturen. Het openbaarmakingsdocument is hier te vinden: https://bit.ly/2Drh6C6

 

 

 

Reageer op dit artikel