nieuws

1/3 verkochte fietsen is al e-bike

Elektrische fietsen 1463

GfK becijferde dat in de eerste acht maanden van dit jaar 1 op de 3 verkochte fietsen (33%) al een e-bike was. Ze waren goed voor 61% van de omzet. Een jaar eerder was dat nog respectievelijk 29 en 58%. Deze en meer recente cijfers vindt u in het nieuwe, gratis online magazine over e-bikes van Tweewieler.

1/3 verkochte fietsen is al e-bike

E-bike markt groeit met 11,6%

In de periode januari-augustus 2018 zijn vergeleken met dezelfde periode in 2017 11,6% meer e-bikes verkocht. De totale verkopen bedroegen 194.200 stuks, gemiddeld ruim 24.000 stuks per maand. De bijbehorende omzet over januari tot en met augustus 2018 was ruim 421 miljoen euro, 16,4% meer dan een jaar eerder.
De damesfiets bleef onverminderd populair. In de eerste acht maanden was 85% van de verkochte fietsen een damesfiets. Die waren goed voor 84% van de omzet. Een jaar eerder lag het aandeel verkochte damesmodellen 1 procentpunt en de omzet 2 procentpunten lager.

68% e-bikes heeft al middenmotor

De populariteit van de e-bike met middenmotor blijft onverminderd groeien. Liefst 68% van de in de eerste acht maanden van 2018 verkochte e-bikes had een middenmotor. In dezelfde periode in 2017 was dat nog 63% en over heel 2016 57%. De omzet van deze modellen met middenmotor steeg van 71 naar 76% over de maanden januari tot en met augustus. Het aandeel van voorwielmotoren in de markt daalde, maar door de groei van de markt blijft de omzet hiervan nagenoeg gelijk.

Veel meer cijfers

Meer recente cijfers over de e-bikemarkt? U vindt ze in ons gratis online magazine dat volledig is gewijd aan e-bikes.

 

Foto's

Reageer op dit artikel