nieuws

Wiki Sports brengt M1-Sporttechnik e-bike naar Benelux

Elektrische fietsen 1817

Het Belgische Wiki Sports gaat samenwerken met het Duitse M1-Sporttechnik, en brengt de krachtigste e-bike ter wereld naar de Benelux.

Wiki Sports brengt M1-Sporttechnik e-bike naar Benelux

Het in München gevestigde M1-Sporttechnik produceert wat Wiki Sports noemt ‘ de krachtigste speed-pedelec ter wereld’.

Het bedrijf is gespecialiseerd in high-end e-bikes. Daarbij hebben alle fietsen een carbon frame. “Ook zijn ze afgemonteerd met de beste componenten die op de markt verkrijgbaar zijn”, zegt Wiki Sports.

120 Nm koppel voor M1-Sporttechnik e-bike

Voor de aandrijflijn monteren de Duitsers een TQ-motor, die een enorm koppel van 120 Nm levert. De M1-Sporttechnik fietsen zijn er in 3 versies; Pedelec (25km/h), S-Pedelec (45km/h) én de R-Pedelec. Die laatste biedt ondersteuning tot maar liefst 72km/h. Prijzen beginnen bij € 4.799,00 en lopen op tot € 16.899,00 voor de duurste uitvoering.

Afgelopen jaar ontving M1-Sporttechnik prijzen als de German Design Award en won het de Best Bicycle Brand Contest.

12 dealercontracten gesloten

Het Belgische Wiki Sports gaat samenwerken met het Duitse M1-Sporttechnik, en brengt de krachtigste e-bike ter wereld naar de Benelux. De eerste 12 dealercontracten zijn gesloten, zegt Wiki Sports. Ook zijn de eerste fietsen uitgeleverd. ” De feedback is ronduit schitterend. Het gaat momenteel vrij hard. Bovendien hebben we met de Zell een nieuw model voor 2019. Ook komen we in juni 2019 met de Spitzing Evolution, een fantastisch mooie fiets met 1.050wh batterij én 120 Nm sterke motor.” Pre-orders voor deze fiets zijn geopend en die doen het beste vermoeden”, aldus Ron Bussels van Wiki Sports.

De importeur opende het eerste M1-Sporttechnik Test-Center voor de Benelux in Genk, waar geïnteresseerden de e-bikes kunnen testen.

Reageer op dit artikel