nieuws

Nieuwste Gazelle Grenoble heeft geïntegreerde accu

Elektrische fietsen 8966

Gazelle komt met een nieuwe Grenoble e-bike. Grootste veranderingen bij de nieuwe Grenoble C7+ HMB Elite zijn de geïntegreerde accu in het frame en de weggewerkte ledverlichting in het spatbord (Fendervision).

Nieuwste Gazelle Grenoble heeft geïntegreerde accu

De Grenoble-fietsen van Gazelle zijn comfortfietsen. “Dat is te merken aan onder meer de rechte zitpositie op het zadel; die is typisch Nederlands. Daarnaast heeft de fiets een voorvork waarbij de vering is ingebouwd in het balhoofd. Die absorbeert de meeste schokken tijdens de rit. Ook de verende zadelpen, het gelzadel van Selle Royal en de extra brede banden vergroten het comfort”, zegt de fabrikant.

Accu dicht bij de Bosch middenmotor

Bij de meeste e-bikes van Gazelle is de de accu in de achterdrager geplaatst. Voor de Grenoble C7+ HMB Elite is een constructie ontworpen waarbij de accu dicht bij de middenmotor (Bosch) is geplaatst.

De accu zit laag in de onderbuis van het frame en in het midden van de fiets. “Het voordeel hiervan is dat de wendbaarheid en balans van de fiets verbeteren”, zegt Gazelle. Voor een extra groot bereik wordt standaard een accu van 500 wattuur geleverd.

Betere balans door lager zwaartepunt

Naast comfortabeler is de Grenoble C7+ HMB Elite volgens Gazelle ook veiliger. “Met de geïntegreerde accu in de onderbuis ligt het zwaartepunt lager voor een betere balans. Bovendien verbeteren de extra brede banden de grip bij slechter weer. Daarnaast zorgen de hydraulische velgremmen van Magura voor veel remkracht zonder dat het remmen abrupt aanvoelt.”

Fendervision-verlichting

Zichtbaarheid op de weg is vooral tijdens slechter weer een onderwerp. “De fietser op de Grenoble C7+ HMB Elite valt goed op door de innovatieve Fendervision-verlichting”, aldus Gazelle. Hierbij is de verlichting geïntegreerd in het spatbord.

Aan de voorzijde zit een 50 lux ledlamp en aan de achterzijde een 30 lux ledlamp. “Fraai is dat de lichtbundel aan de voorzijde in hoogte verstelbaar is en dat de fiets voor, achter en van opzij verlicht is.”

De verkoopadviesprijs van de Grenoble C7+ HMB Elite bedraagt 3.199 euro. De fiets is medio december bij de dealer verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel