nieuws

BIG bicycles peilt interesse in speed pedelec

Elektrische fietsen 946

BIG bicycles op haar huisshow de Rivel Daytona speed pedelec geïntroduceerd. De fabrikant gaat de komende maanden onderzoeken welke ervaringen de dealers hebben met de verkoop van de speed pedelecs en e-bikes in brede zin.

BIG bicycles peilt interesse in speed pedelec

BIG Bicycles doet dit onder het motto: ‘Duurzaamheid heeft de toekomst, hoe kunnen we met elkaar hieraan bijdragen?’

Millennials early adopters van de speed pedelec

“In Nederland investeren we met het oog op de toekomst steeds meer in duurzaamheid op bijna alle gebieden. De generatie millennials zijn de early adopters van de speed pedelec voor het woon-werkverkeer. Betrouwbaar fietsen van deur tot deur, dat levert dagelijks een enorme tijdwinst en pluspunten voor de gezondheid op”, zegt BIG Bicycles.

Verschuiving in verkoop van e-bike

De verkoop van e-bikes heeft het afgelopen jaar volgens het bedrijf ook een verschuiving laten zien in de verkoop. “De jonge generatie prefereert een e-bike voor woon-schoolverkeer. Een keerpunt, waarbij toekomstige generaties hun steentje bijdragen aan het verduurzamen van de wereld.”

Rivel Daytona

Rivel DaytonaBIG bicycles wil op deze ontwikkeling inspelen met de Rivel Daytona. Deze wordt geleverd in een zwart-matte kleur. De speed pedelec heeft een EU-goedkeur met RDW-toelating voor de Nederlandse markt.

De Rivel Daytona beschikt over een downtube-accu van 13Ah, 48 volt en een achterwiel motor. Verder staat hij op Schwalbe 28-inch banden en is voorzien van Magura hydraulische schijfremmen. Andere specificaties zijn de Shimano Deore 10-versnellingen derailleur en een geveerde voorvork van Neco.

Display in het stuur

Met een display in het stuur wordt de snelheidsindicatie, rit- en totaalafstand afgelezen. Ook de batterij- en batterijlaadindicatie worden getoond. Daarnaast het trapondersteuningsniveau en een verlichtingsindicatie.

Voorts wordt de fiets geleverd met een zijspiegel bevestigd en een claxon. Het maximaal draagbare gewicht is 127 kg, de fiets weegt 23 kg.

Reageer op dit artikel