nieuws

Onderzoek Gazelle: meer jongeren kiezen voor e-bike

Elektrische fietsen 785

De elektrische fiets is in trek onder scholieren en wordt steeds breder omarmd door jongeren. Dat concludeert onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Gazelle na onderzoek onder Nederlandse scholieren van 12 tot en met 18 jaar.

Onderzoek Gazelle: meer jongeren kiezen voor e-bike

Gazelle zegt dat de toename in gebruik van de e-bike door scholieren zorgt voor een sneeuwbaleffect. “Het versterkt de verandering van het imago – van oubollig vehikel naar catchy vervoermiddel.”

E-bike spaart energie en is duurzaam

Volgens het onderzoek zien jongeren vooral bij langere rijafstanden de voordelen in van de elektrische fiets. Zeker in dunner bevolkte gebieden in Nederland, waar tieners langer moeten trappen om op school te komen, groeit de interesse in dit type fiets. De e-bike wordt gezien als een vervoermiddel dat tijd en energie bespaart en duurzaam is. “Met name jongens spreekt het aan dat ze met elektrische fietsen, en dan vooral met speed pedelecs, hogere snelheden kunnen aantikken”, zegt de fietsfabrikant.

Gazelle PuurNL HFB

Gazelle ziet verder dat het aantal aantal ouders en kinderen dat naar de Experience Centers komt, toeneemt. “Zeker dit seizoen plust de interesse in e-bikes. De nieuwe PuurNL HFB past bij velen in het ideaalplaatje. Met een stevige voordrager en weggewerkte middenmotor van Bafang is deze elektrische transporter in lijn met de laatste trends. De e-bike is bovendien scherp geprijsd (€ 1.699, inclusief zilveren accu). Iets wat ouders naast veiligheid ook belangrijk vinden.”

Reageer op dit artikel