nieuws

Enviolo groepset met hogere tandwieloverbrenging

Elektrische fietsen 1348

Enviolo en Gates Carbon Drive hebben samen de traploze en automatische schakelproducten van Enviolo opnieuw ontworpen. Resultaat is een groepset met tandwiel van 22 tanden van Gates, beschikbaar voor alle groepen van Enviolo.

Enviolo groepset met hogere tandwieloverbrenging

Enviolo en Gates willen hiermee de snelgroeiende markt voor speed pedelecs ondersteunen. Die fietsen vereisen een hogere tandwieloverbrenging om snelheden te bereiken van 45 kilometer per uur te bereiken.

“Productmanagers kunnen nu een tandwiel met 22 tanden van Gates specificeren met al onze groepen: city, trekking, sportive, cargo en commercieel. Vanwege beperkingen aan de vrije ruimte waren fietsfabrikanten eerder beperkt tot het gebruik van een 24-tands Gates-tandwiel met een groter voortandwiel om snelheden van 45 km/u te bereiken”, zegt Enviolo.

Kleiner voortandwiel

Enviolo en Gates Carbon Drive hebben samen de traploze en automatische schakelproducten van Enviolo opnieuw ontworpen. Resultaat is een groepset met tandwiel van 22 tanden van Gates, beschikbaar voor alle groepen van Enviolo.

Orders voor het 22T tandwiel (onderdeelnummer CT1122VMN) kunnen bij Gates of Universal Transmission for Europe worden geplaatst.

De opnieuw ontworpen transmissiesystemen vergemakkelijken ook de montage voor voortandwielen die zijn gemonteerd op mid-drive motoren. Daardoor is het gebruik van een kleiner voortandwiel mogelijk. Zodoende wordt de vrije ruimte van het frame verbeterd op modellen die zijn uitgerust met dikkere banden en met kortere liggende achtervorken.

“Gates is vastbesloten om de E-bike-markt uit te breiden. De invoering van Gates Carbon Drive-beltsystemen in alle segmenten wordt vergemakkelijkt door strategische toepassingen te ontwikkelen. Daarbij werken we rechtstreeks samen met fabrikanten om nieuwe producten te ontwikkelen die consumenten en fietsmerken helpen”, zegt Chris Vasiliotis, Global Product Engineering Manager voor Gates Carbon Drive.

Nieuwe Enviolo groepen bieden meer flexibiliteit

“De combinatie van het Gates Carbon Drive-systeem met een Enviolo interne versnellingsnaaf blijft aan populariteit en tevredenheid op de markt winnen. Als zodanig hebben we ons partnerschap gebruikt om ons productaanbod uit te breiden. Daardoor hebben onze klanten meer flexibiliteit bij het ontwerpen van fietsen voor specifieke gebruiksdoeleinden”, zegt Richard Hilgart, Product Manager bij Enviolo.

De productie van de nieuwe Enviolo-groepen is in september gestart, en bestellingen kunnen bij Enviolo worden geplaatst. Orders voor het 22T tandwiel (onderdeelnummer CT1122VMN) kunnen bij Gates of Universal Transmission for Europe worden geplaatst.

Reageer op dit artikel