nieuws

Calculator voor berekenen actieradius

Elektrische fietsen 1602

Fietsvergelijkers.nl startte in april dit jaar met een vergelijkingswebsite waarop service en prijs van fietsen worden vergeleken. Vanuit consumenten die de site bezochten, kwam regelmatig een vraag over de actieradius. Op de site is nu een calculator te vinden waarmee een goede inschatting is te maken van de actieradius van de diverse e-bike systemen.

Calculator voor berekenen actieradius

Job Paauw van Fietsvergelijkers.nl: “Bij verkooppunten wordt vaak vooral de maximale actieradius gecommuniceerd. Deze actieradius is gebaseerd op optimale omstandigheden en is niet representatief voor dagelijks gebruik. Daarom hebben wij een gebruiksvriendelijke calculator ontwikkeld die op basis van de belangrijkste factoren, per motorsysteem, een actieradius kan berekenen.”

Hulp bij kiezen juiste accu en motorsysteem

De calculator is te vinden op https://fietsvergelijkers.nl/ebike-actieradius-calculator/. Paauw: “We zijn bezig met maken van een widget functie, zodat fietsenwinkels de calculator kunnen opnemen in hun website. Wij denken dat deze calculator consumenten helpt om de juiste accu en motorsysteem te kiezen. Daarnaast kan deze tool retailers helpen om consument beter voor te lichten.”

Lees ook: Duitse test om actieradius e-bike te bepalen

 

 

 

Reageer op dit artikel